Program 2024. július 14. 18:00

Önismeret és párkapcsolati kérdések színházzal és pszichológiával

Önismeret és párkapcsolati kérdések színházzal és pszichológiával
Ha fesztiválozás közben magadról és a kapcsolatodról is szeretnél kicsit többet megtudni, az idei kapolcsi Képmás-esteken ismét várnak a párkapcsolatról és a mentális egészségről szóló témák – komolysággal és humorral, színházzal és pszichológiával.

A Nézőművészeti Kft. színészei improvizatív előadásaikkal hozzák közel a párkapcsolatok és a mentális egészség kérdéseit. A jelenetek között Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője beszélget szakértő vendégeivel: az első hétvégén Polus Enikő mentálhigiénés szakemberrel, a második hétvégén pedig Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológussal. A közönség is alakíthatja az improvizációkat a jelenetekhez hozott tárgyakkal, amelyeket a nézők egy ajándék Képmás-vászontáskában kapnak vissza a Művészetek Völgyében.

Július 20., szombat 16:30
Mutasd meg, hogy szeretsz!

Elég nagyon szeretni, lehet túlszeretni? Hogyan határozzák meg párkapcsolati viselkedésünket, intimitásigényünket a szülői minták és a gyerekkori sérülések? Kell-e, lehet-e tanulni a szeretet képességét, kifejezését és elfogadását a párkapcsolatban?
Szakértő: Polus Enikő mentálhigiénés szakember
Színészek: Soltész Bözse és Marton Róbert

Július 21., vasárnap 16:30
Szakíts, ha bírsz!

Hol kezdődik és mikor ér véget a szakítás? Mit jelent lezárni egy kapcsolatot, és mire számíthatunk, ha nem akarjuk, nem tudjuk elengedni a másikat? Lehet-e így új kapcsolatot kezdeni? Hol van az exek helye az életünkben?
Szakértő: Polus Enikő mentálhigiénés szakember
Színészek: Soltész Bözse és Marton Róbert



Július 26., péntek 16:30
Újraéledő vonzalom vagy szerelem a boncasztalon?

Mikor érdemes külső segítséget kérni egy kapcsolatban? Biztos, hogy jót tesz majd a párterápia? Lehet-e a két felet és a kapcsolatot egyszerre képviselni? Milyen reményekkel és önismereti felkészültséggel érdemes belevágni, és mi történik az üléseken?
Szakértő: Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző családterapeuta, család-pszichoterapeuta, párterapeuta és klinikai szakpszichológus
Színészek: Mosolygó Sára és Kovács Lehel

Július 27., szombat 16:30
Trendi szorongásaink

Szorongásaink követik a világ változásait. Az online információk megnövekedésével a hipochondria talaján kifejlődött a cyberchondria, a koronavírus-járvány megsokszorozta az egészségszorongással küzdők számát, az éghajlatváltozás tudatosulását pedig hamarosan követte a klímaszorongás. Hogyan hat a világ a szorongásainkra, mikor reálisak ezek, mikor érdemes komolyan vennünk, és mikor kellene szakemberhez fordulnunk?
Szakértő: Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző családterapeuta, család-pszichoterapeuta, párterapeuta és klinikai szakpszichológus
Színészek: Mosolygó Sára és Kovács Lehel

Képmás-estek nem csak egy estére

A közösségi médiában való aktív jelenlétünk ellenére hiányoznak a valódi közösségek és a személyes találkozások élményei. A celebek és hírességek médiamegjelenései sokszor szerkesztett és szponzorált tartalmak mögé rejtőznek. Elfelejtettük, hogy a művészet és a tudomány a boldogságunkat szolgálják, mint öröm- és értelemadó források. A Képmás-estek ezekre az igényekre válaszolnak élményalapú, interaktív eseményekkel, ahol művészi produkciók és hiteles beszélgetések várják a közönséget. A vendégek ismert szakemberek és művészek, akik retusálás és szerkesztés nélkül vannak jelen. A szórakoztató, inspiráló, vitaindító estek után gyakran már a helyszínen elindulnak a privát beszélgetések a nézők között.

33. Művészetek Völgye Fesztivál

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye, július 19-e és 28-a között várja a látogatókat Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd utcáira. Az idén mintegy háromezernyi program közül válogathatnak, beleértve a zenei, irodalmi, művészeti és színházi eseményeket. Már kaphatók a napijegyek, így mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb programokat.

A részletes program és jegyinformációk a www.muveszetekvolgye.hu oldalon érhetők el.

Tavaly készített hangulatfilm a fesztiválról.
               

Kövessen minket a Facebookon is!