Helyi hírek 2024. július 11. 14:00

Tanévet zártak az iskolaőrök is

Tanévet zártak az iskolaőrök is
A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nagyterme adott otthont szerdán annak a rendezvények, ahol a vármegyei rendőrök, tanárok és iskolaőrök beszélgettek az elmúlt tanév tapasztalatairól.



Évértékelő értekezletet tartottak a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai július 9-én, szerdán, ahol az iskolaőri szervezet eddigi tevékenységét összegezték. A rendezvényen az iskolaőrökön és a rendőrökön kívül azoknak az intézményeknek a fenntartói és vezető pedagógusai is részt vettek, ahol már sikerrel alkalmazzák a segítő munkatársakat.



Az eseményt a helyi rendőrkapitány, dr. Fekecs Dénes r. alezredes nyitotta meg, majd Szabó Péter r. alezredes, az ORFK Iskolapartnerségi Osztályának vezetője beszélt a működés eddigi tapasztalatairól. A rendőrök visszajelzést is kaptak az iskolaőrök tevékenységéről: a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója, a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint több iskolaigazgató beszélt az elmúlt időszak eredményeiről.



A megyei bűnmegelőzési osztály munkatársai a témát interaktív módon közelítették meg, amely a résztvevőket még inkább közelebb hozta egymáshoz és a közös feladathoz számolt be weboldalán a rendőrség.
            

Kövessen minket a Facebookon is!