Helyi hírek 2024. július 13. 08:00

Kilencedszer nyitotta meg kapuit a Sörfesztháza

Képgaléria
Kilencedszer nyitotta meg kapuit a Sörfesztháza
Kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Sörfesztháza, Kiskunfélegyháza főutcáján, a Rocktár előtt. Az esemény egyben a második Tekergő Fesztiválnak, valamint a Görög Ferenc által életre hívott jótékonysági mini Palacsintafesztiválnak is helyet adott.

A tikkasztó hőségben indult – idén ingyenes – program már a kezdéskor nagy érdeklődés mellett zajlott. Sörfőzés-bemutatón ismerhették meg a megjelentek a mesterség csínját-bínját, az eljárás folyamatait, valamint lehetőség nyílt kérdéseket feltenni a mestereknek. 19 óra után Ficsór Kornél többszörös bmx freestyle magyar bajnok programját élvezhette a közönség. Kornél kitett magáért, professzionális ugrásait és szaltóit hatalmas taps, fütty és elismerés övezte.

Este a Széljáró Balladás, majd Vili Rock Jam címmel Lukács Vilmos gitárestje teremtett kiváló hangulatot a helyszínen. A jéghideg sörök mellett hamburger, nápolyi stílusú pizza, valamint szabadtűzön készült sokácbab, tárkonyos leves, marhahúsos egytálétel is a kínálatot képezte. Megtudtuk, hogy a mohácsi sokácbab, vagy köcsögös bab eredete nagyon régre nyúlik vissza. Akkoriban a sokácok, ha a földeken dolgoztak, szabadtűzön cserépköcsögben készítették ezt az igazán laktató, jellegzetes ételt. Hozzávalói között a bab, a csülök, a marhahús, hagyma, répa, burgonya is helyet kapott, amit rétegesen helyeztek el a köcsögben, majd mire a kapálással végeztek, az ízletes egytálétel már el is készült. Ezt kóstolhatják a látogatók autentikus eszközökben, szabadtűzön készült formában.

A Lurkókertet már a nyitás után birtokba vették a legkisebbek: ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozások és számos – a gyermekek szórakozását kiszolgáló eszköz – kapott helyet a fesztiválon.

Az esemény második napján, július 13-án, szombaton kerékpáros felvonulás indítja a programok sorát, ahová szeretettel várnak minden kétkerekűt kedvelő vendéget.



Z. A.

Fotó: Fantoly Márton  
             

Kövessen minket a Facebookon is!