Helyi hírek 2024. július 13. 14:00 Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Apa és fia 1100 doboz adózatlan cigarettát és 7 kg dohányt szerzett meg

Apa és fia 1100 doboz adózatlan cigarettát és 7 kg dohányt szerzett meg
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt vádat emelt egy apával és fiával szemben, akiknél a jövedéki ellenőrök összesen 3,6 millió forint értékű zárjegy nélküli cigarettát és alkoholos italt találtak.

A vád szerint a NAV jövedéki járőrei 2023. január 19-én ellenőrzést tartottak az apa – az ügy egyik vádlottja – kiskunfélegyházi lakóhelyén. Az ingatlan átvizsgálása során az ellenőrök az épület több pontján összesen 540 doboz zárjegy nélküli cigarettát, 13 csomagban 7,5 kg fogyasztási dohányt, valamint 250 liter alkoholos italt találtak. A férfi más által adózás alól elvont – azaz bűncselekményből származó –  termékeket szerzett meg, ugyanis a jövedéki termékek jogszerű birtoklását nem tudta igazolni.

Az ellenőrzés kiterjedt a vádlott fiának az ingatlan előtt parkoló gépkocsijára is, amelyben a járőrök további mintegy 600 doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le. Az apától és fiától összesen 3,6 millió forint értékű, bűncselekményből származó dolog került elő.

Az ügyészség mindkettejüket pénzmosás bűntettével vádolja és ezért velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!