Helyi hírek 2014. december 27. 13:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lehűlés, havazás és szél várható

Lehűlés, havazás és szél várható
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnaptól erős lehűlés várható az országban, hideg, szeles idő és több helyen havazás kíséretében. A legtöbb hó a Dunántúl déli-délnyugati részén várható, ott 10-15 centiméter vastag hóréteg is kialakulhat, de akár ennél több is hullhat a térségben.




A jelenlegi számítások alapján másutt 10 centiméternél kevesebb hó eshet, a főváros térségében, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön legfeljebb néhány centiméter várható. Hétfőtől már csökken a felhőzet, a későbbi napok során inkább lokális hózáporok kialakulására van esély.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap -1 és -6 Celsius-fok között alakul, kedden és szerdán -6 és -11 Celsius-fok között várható, sőt a derült, havas területeken akár -15 Celsius-fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti +2 és -2 Celsius-fokról szerdára -2, -7 Celsius-fok közé csökken.

Vasárnap és hétfőn délelőtt viharos (45-70 kilométer/órás) lesz az északi, északkeleti szél, amely elsősorban a hóesés által érintett dunántúli tájakon, valamint a Tiszántúl déli felében okozhat hófúvást. Az útba indulók feltétlenül tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. 

Kérjük figyeljék közleményeinket!

 

Kövessen minket a Facebookon is!