Helyi hírek 2024. július 18. 18:00

Kerékpárral Kikindára

Kerékpárral Kikindára
Július 6-án, szombaton indult Nagykikindára és következő hét szerdáján érkezett vissza Kiskunfélegyházára Kátai Tibor pedagógus, a Padkaporos Táncegyüttes művészeti vezetője. Saját bevallása szerint egyik régóta dédelgetett álmát váltotta valóra, amikor kerékpárral tette meg a több mint száz kilométeres távot, oda-vissza.



– Fiatalabb koromban nagyon sokat kerékpároztam, a környező településekre két keréken mentem táncolni, oktatni és volt olyan hogy naponta száz kilométert tekertem. Idén – mivel augusztusban a kis csapatommal a Balatont szeretnénk körbebiciklizni – mintegy felkészülésként döntöttem úgy, teljesítem a Kiskunfélegyháza – Kikinda távot – mondta Tibor.





Hozzátette, hogy bízott a testében és a kerékpárjában és egyszerűen útnak indult. Nem előzte meg az utat nagy rákészülés és bemelegítés és szembesült azzal is, hogy nem mindenki hitte, hogy sikerül megvalósítania a tervét. 138 kilométert menetelve, 16 óra alatt ért oda, ami egy átgondoltabban megválasztott, hosszabb, de kényelmesebb úttal vissza 144 kilométer volt és négy órával kevesebb idő alatt teljesült.  Természetesen a biztonsági felszerelés nem maradhatott el: kerékpáros sisak és láthatósági mellény volt rajta.





– Mindenkinek ajánlom a hasonló túrákat, bár az emberek nagy része megrémül attól, hogy száz kilométer feletti távról beszélünk, de nem nagy erőfeszítéssel teljesíthető. Nem kell tőle megijedni. Egy kihívás volt és elsősorban magamnak szerettem volna bizonyítani, hogy van erő bennem – fogalmazott Tibor.





A kerékpárjáról elárulta, hogy Lili névre hallgat és egy körülbelül 15 éves mountain bike. Lili csodálatosan helytállt az út során, még pumpálni sem kellett, csak indulás előtt. Tibor legnagyobb álma egy egyiptomi utazás, ahol végre a piramisok előtt állhat, bár oda tervei szerint nem két keréken érkezik majd.

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!