Helyi hírek 2024. július 16. 16:00 Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból
Kedden a légtérből ellenőrizték a sztrádát az egyenruhások.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2914-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük.

Vármegyénkben egy hét alatt 51 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 17 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Olyan baleset azonban nem volt, ami ittas vezetés miatt következett be.



Fokozott ellenőrzést hajtottak végre a M5-ös autópályán kedden a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai – a Készenléti Rendőrség szolgálati helikopterének bevonásával – 9-től 15 óráig. Az akcióban résztvevő földi egységek tevékenységét a légtérből is irányították.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, és a követési távolság betartásának ellenőrzésére irányult.



Az akció során 35 esetben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés; 1 sofőrrel szemben követési távolság be nem tartása miatt került sor helyszíni bírság kiszabására, további 2 járművezető pedig közigazgatási bírságot kapott, mivel nem volt bekapcsolva a biztonsági öve. Egy ízben egy közlekedési balesetet okozó járműszerelvény vezetőjével szemben kellett intézkedniük.

A légtérből végrehajtott forgalom-ellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát: az akció ideje alatt összességében 18 sofőrrel szemben kezdeményeztek a rendőrök intézkedést a légtérből leadott jelzések alapján.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!
                    

Kövessen minket a Facebookon is!