Helyi hírek 2024. július 16. 18:00

90. születésnapját ünnepelte Ganev Józsefné

Képgaléria
90. születésnapját ünnepelte Ganev Józsefné
Kiváló egészségnek örvend Ganev Józsefné Ilonka néni, aki 90. születésnapját családi körben ünnepelte július 16-án. A köszöntésen részt vett még Balla László alpolgármester, aki Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklappal és a városvezetés nevében nagy szeretettel összeállított virágcsokorral érkezett az ünnepelthez.

Ganev Józsefné, Almási Ilona 1934. július 16-án, Kecskeméten született. A családja ekkor Nyárlőrincen lakott és mezőgazdasággal foglalkozott. Ilonka néni másfél éves volt, amikor Kiskunfélegyházára költöztek. Testvére, Almási József 1937-ben született. A szépkorú hölgy iskoláit Félegyházán végezte. 1954. december 11-én házasodott össze férjével, Ganev Józseffel, aki nem mellesleg a szomszédságában lakott. Két gyermekük született: Ganev József 1955-ben és Ganev István 1958-ban. Férje 1959-ben késes-köszörűs mesteri iparengedélyét megkapva, a család ebből tartotta el magát 2015-ig.

Férje halála óta Ilonka néni egyedül él, de családja mindig mellette áll és mindenben segíti. A szépkorú hölgy továbbra is aktív életet él és örömmel tölti idejét szerettei körében. Szívesen beszélget a házban élőkkel és a régi ismerősökkel, barátokkal is szívesen találkozik. Négy felnőtt unokája van, akik mind nagy szeretettel és tisztelettel veszik körül őt. Ilonka néni szívét melegséggel tölti el, hogy láthatja unokái boldogulását és sikereit.

Élete igazi példa arra, hogy hogyan lehet teljes és boldog életet élni. Szeretete, gondoskodása és kitartása átragyog családján és barátain. Az, hogy unokái ilyen nagy szeretettel és tisztelettel veszik körül, az ő érdeme is, hiszen élete során mindig a családot helyezte előtérbe, és minden erejével azon volt, hogy boldog és szeretetteljes otthont teremtsen.

Története nemcsak egyéni életút, hanem egy egész generáció számára szóló üzenet is. Példája arra tanít bennünket, hogy a szeretet, a gondoskodás és a kitartás révén boldog és teljes életet élhetünk. Ilonka néni továbbra is sugárzó szeretettel és bölcsességgel van jelen családja és közössége életében és mindannyiunk számára követendő példaként szolgál: megtanulhatjuk tőle, hogy az élet szépsége a mindennapok apró örömeiben, a család szeretetében és az egymás iránti gondoskodásban rejlik.

Kép és szöveg: V. B.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!