Helyi hírek 2024. július 17. 11:00

Kínai nagykövetségi delegáció járt városunkban

Képgaléria
Kínai nagykövetségi delegáció járt városunkban
A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének munkatársai látogattak városunkba, Kung Tao (Gong Tao) nagykövet vezetésével, július 14-én, vasárnap.

A delegációt a városháza dísztermében Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója valamint dr. Tarjányi József, a Petőfi Irodalmi Társaság tagja fogadta. A szecessziós épület ezúttal is kivívta a vendégek csodálatát, akik Mészáros Márta szakavatott vezetésével az újonnan nyílt városháza tornyát is meglátogatták. Az esemény folytatásában a delegáció a főtéri Petőfi-szobor és az egykori Petrovics mészárszék után a Petőfi-sétányon álló Bai Mang emlékműnél rótták le tiszteletüket, ahol a Kung Tao (Gong Tao) nagykövet koszorút helyezett el, majd a nagykövetség tagjai rövid kultúrműsorral okoztak meglepetést a kiskunfélegyházi fogadóbizottságnak. A látogatás a Petőfi Sándor Emlékházban megújult kiállítás megtekintésével ért véget, ahol a nagykövet köszönetét és elismerését fejezte ki Kiskunfélegyházának.

A június 11-én felavatott kínai Petőfi-fordító emlékoszlopa irányította Kína figyelmét városunkra. Már az avatáson több mint 40 kínai polgár volt jelen, közülük néhányan a távol-keleti országból érkeztek hozzánk. Akkor a Kínai Állami Televízió 40 másodperces tudósításban számolt be a kiskunfélegyházi emlékoszlop avatásáról.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!