Helyi hírek 2024. július 20. 12:00

Koszorúzással és műveltségi vetélkedővel emlékeztek

Képgaléria
Koszorúzással és műveltségi vetélkedővel emlékeztek
Móra Ferenc születésének 145. évfordulóján, a Móra-emlékév programjainak részeként koszorúzásra és tematikus, műveltségi Móra-kvízre várták az érdeklődőket Kiskunfélegyházán július 19-én, pénteken.

Kora este a Móra-téri Móra-szobornál gyűltek össze az író tisztelői, ahol a megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy fontosnak tartották, hogy a pontos születési évfordulóján koszorúzzanak, megköszönte minden megjelentnek, hogy
tiszteletüket tették az ünnepségen. A folytatásban az emlékezés koszorúit helyezte el Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, valamint a Pósa Lajos Társaság, amelynek vándorkiállítása délelőtt nyílt meg a Kiskun Múzeumban.

A koszorúzás 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban folytatódott, ahol Móra Ferenc mellszobra előtt tisztelgett és koszorút helyezett el Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület valamint a Móra Ferenc Művelődési Központ.

A napot Móra-kvízzel zárták, ahol öt csapat mérte össze tudását az író életéből, műveiből összeállított műveltségi vetélkedőn. A jó hangulatú megmérettetést a „Közművelődési terem, palota” csapata nyerte, második helyen a ”Meseírók”, míg a dobogó harmadik fokán a „Gráciák” végeztek.

A programsorozat szombaton folytatódott, reggel 9 órától Félegyháza 120 évvel ezelőtt címmel élő történelemnek lehettünk részesei a Petőfi- és a Béke-téren, majd fél tizenegytől a Móra Ferenc Emlékház adott otthont a Móra-zsúr folytatásának. Cukrászdával, előadásokkal, felolvasással és mesekoncerttel is
várták a családokat. 

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton 
            

Kövessen minket a Facebookon is!