Helyi hírek 2024. július 21. 09:00

Sakkbajnokságot rendeztek a művelődési központban

Képgaléria
Sakkbajnokságot rendeztek a művelődési központban
Petőfi 200 Nyílt Rapid Sakkbajnokságot rendeztek július 20-án, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. Az eseményre várakozáson felüli létszámban jelentkeztek versenyzők, akik közül sokan gyerekek voltak.

Az esemény részleteiről Seres László nemzetközi sakk versenybíró, a Bács-Kiskun Vármegyei Sakkszövetség főtitkára számolt be.

– Kiskunfélegyházán a sakk nagy hagyományokkal rendelkezik, amelyek története egészen 1950-ig nyúlik vissza. A Móra Ferenc Művelődési Központ hosszú évek óta kiemelt támogatója a helyi sakkéletnek, ahol számos versenyt és klubfoglalkozást rendeztünk már. Az idei verseny Petőfi 200 nevet viselte, mivel korábban már több eseményünket is Móra Ferenc nevével fémjeleztük. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy két ilyen elismert személy is kötődik városunkhoz – indokolta Seres László a verseny elnevezését.

A verseny nemzetközi színvonalát emelte, hogy Erdélyből és Szerbiából is érkeztek résztvevők, valamint hazai versenyzők Székesfehérvárról, Gödöllőről és Debrecenből is neveztek. Az indulás előzetes regisztrációhoz volt kötve, és a várakozásokat felülmúlva nagy létszámban jelentkeztek versenyzők, akik közül mintegy egyharmaduk iskolás korosztályú volt.

Eredmények:


V. B.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!