Helyi hírek 2024. július 20. 16:00

Móra-zsúrt szerveztek a Móra-emlékházban

Képgaléria
Móra-zsúrt szerveztek a Móra-emlékházban
Különleges családi programmal várta a látogatókat a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Emlékház, hogy együtt ünnepeljék Móra Ferenc születésének 145. évfordulóját. A július 20-án megrendezett esemény színes és tartalmas programot kínált minden korosztálynak a délelőtti órákban.

A rendezvényt Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója nyitotta meg köszöntő beszédével. Ezután Gál Péter Attila, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium 8. osztályos diákja adta elő Pákolitz István: Móra Ferenc című versét, amely méltó megnyitója volt a napnak, tovább fokozva az ünnepi hangulatot.

A program következő részében Keserű Benedek és Gombás Bende mutatta be A didergő király című verses mesejátékot, amely mind a gyerekeket, mind a felnőtteket elvarázsolta. Az előadás után a Móra Ferenc Társaság tagjai olvastak fel részleteket a Csicseri történet című kötetből, közelebb hozva a közönséget Móra Ferenc munkásságához és örökségéhez.

Az ünnepség alkalmával az emlékház falán a jelenlévők elhelyezték koszorúikat, tisztelegve Móra Ferenc emléke előtt. Ezt követően a Kalimpa Színház művészei A királykisasszony cipője című mesekoncerttel zárták a program hivatalos részét.

A nap folyamán a látogatók kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, amelyek a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra-társaság közreműködésével valósultak meg. A kreatív tevékenységek kiváló lehetőséget nyújtottak a kikapcsolódásra és a közösségépítésre.

Az emlékház mindenki számára nyitott volt, a Kiskun Múzeum munkatársai tárlatvezetéseket szerveztek, amelyek során a látogatók mélyebb betekintést nyerhettek Móra Ferenc életébe és munkásságába. A programot a Kovács Cukrászda finom fagylaltjai tették még élvezetesebbé, amelyek kellemes frissítőként szolgáltak a nyári napon.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!