Helyi hírek 2024. július 25. 10:00

Újra biciklis zarándoklat városunkért

Újra biciklis zarándoklat városunkért
Ismét kerékpáros zarándokútra hívják a város hívő közösségét július 27-én, szombaton. A programhoz bárki csatlakozhat, indulás háromnegyed 6-kor az Újtemplom elől.



A májustól november végéig tartó zarándoklatok során hét városszéli kereszthez látogatnak el a hívők, majd reggel 7 órakor szentmisén imádkoznak a városért. Július 27-én, a Csongrádi úton, az út vásártér felőli oldalán, a Drozdik-család földjén álló Szabó-keresztet keresik fel. A több mint 100 éves emlékhelyet 1913-ban, Szabó Veronika állíttatta „Isten dicsőségére és a buzgó hívek lelki örömére”.



Aki valamilyen okból nem tud biciklivel részt venni a zarándoklaton, az a keresztnél is csatlakozhat a résztvevőkhöz. Az emlékhelynél nemcsak lelki útravalót kapnak a hívek, hanem közösen és egyénileg is imádkozhatnak, majd együtt visszaindulnak a városba, ahol 7 órakor szentmisét mutatnak be a városért, ez alkalommal az Újtemplomban.



A zarándoklatok további időpontjai: augusztus 31., szeptember 28., október 26., november 23. Indulás szombatonként reggel háromnegyed 6-kor az Újtemplom elől.

G. E.
         

Kövessen minket a Facebookon is!