Program 2024. július 25. 12:00

Városi séta – A piacok világa

Városi séta – A piacok világa
Kiskunfélegyháza városának egyedülálló történelmi piacait ismerhetik meg az érdeklődők július 27-én, szombaton 16 órától, amikor Rekedt-Nagy Réka, a Kiskun Múzeum munkatársa vezet egy izgalmas városi sétát. Az esemény során a régi és a jelenlegi piacok világába nyerhetünk betekintést, megismerve azok történetét és jelentőségét.

A séta 16 órakor veszi kezdetét a Petőfi-téren és körülbelül másfél órát fog igénybe venni. Minden érdeklődőt – legyen szó kicsikről vagy nagyokról – szeretettel várnak erre az izgalmas programra. A séta során nemcsak a piacok történetét ismerhetjük meg, hanem a város nevezetes épületeiről és szobrairól is hallhatunk érdekességeket.

A séta útvonala és megállói:



Petőfi-tér: A séta kiindulópontján Réka a tér gazdag történelméről, a szoborról és a Görögházról mesél. Megtudhatjuk, hogyan lendült fel itt a kereskedelem, milyen vásárokat tartottak, és milyen piacok működtek a téren.



Zsibáros utca (ma Fekete Pál-sétány): A Hattyúház mellett elhaladva megismerhetjük Petrovics István vállalkozását és a ház történetét, valamint a területen működő piacokat.



Nepomuki Szent János-tér: Itt a szobor történetét és a békás kutat ismerhetjük meg, valamint érdekességeket hallhatunk a tér egykori piacairól.



Móra-tér: Réka elmeséli, hogyan kapta nevét a tér, és milyen piacok működtek itt az idők során.



Sarlós Boldogasszony plébánia: A plébánia környékén is több piac volt található, ezek történetét is részletesen megismerhetjük.



Béke-tér: A séta utolsó megállója, ahol megtudhatjuk, hogyan alakult át a Fehér iskola piacává, és hogyan változott a vásárok gyakorisága az évi négy alkalomról havi egyre.

V. B.


 

Kövessen minket a Facebookon is!