Program 2024. július 27. 10:00

Augusztus 20-áig lehet jelentkezni a Halászléfőző versenyre

Augusztus 20-áig lehet jelentkezni a Halászléfőző versenyre
Augusztus 20-áig áll nyitva a lehetőség a jelentkezésre, hogy megmutassák a vállalkozó kedvű főzni vágyók a halból készült ételek terén szervezett tudásukat. Két kategóriában nevezhetnek idén is: halászlét és halételeket díjaz majd az öttagú szakmai zsűri – tájékoztatta lapunkat Balla László alpolgármester, házigazda és Bajzák Andrea szervező.

Balla László elmondta, hogy összeállt a szokásos csapat és a jól bevált helyszínen, a Kőfaragók-terén rendezik meg idén is az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő eseményüket. Augusztus 24-én, szombaton 13 órától várják a jótékonysági támogatói jeggyel rendelkezőket, ahol a helyben, friss alapanyagokból készült halászlé és túrós csusza menüt elvihetik. A főzőverseny kezdetét – a várható nagy melegre való tekintettel némiképp kitolták – 15 órára hirdették meg. Akkor egy rövid köszöntő után kezdődik a megmérettetés, ahol hagyományos halászlé és halételek kategóriában várják az elkészült étkeket.

Bajzák Andrea hozzátette: kis könnyítést adnak a csapatoknak, hiszen az előkészületeket otthon megtehetik, az alaplét, az elősütést elvégezhetik, így a helyszínen már kevesebb tevékenységgel kell számolni a nyári melegben. 18 órára kérik majd a zsűri elé a kész ételeket. Ugyanebben az időpontban érkezik a nap sztárvendége is. Nagy örömükre szolgál, hogy Zoltán Erika elfogadta a meghívásukat és az eseményen fellépőként köszönthetik az énekesnőt. A délután folyamán a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadását is hallhatják, de színpadra lép majd magyar nótákkal és ismert operett darabokkal Juhász Adrienn és Mohácsi József. Az estet utcabállal zárják, amelynek hangulatfelelőse Seregély Csilla és Seregély Jácint lesznek.



A hagyományos díjak mellett különdíjakat is kiosztanak majd, ahol többek között a legcsinosabb szakácsnő és legszebb férfiszakács díja is gazdát talál, de az ízlésesen terített asztalt, valamint a legtisztább konyhát is értékelik majd. Hangsúlyozták, hogy a szervezőbizottság arra törekszik, hogy minél több csapat részesüljön elismerésben.

A nevezéseket augusztus 20-áig várják telefonon, Messengeren, vagy emailben.  



Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!