Helyi hírek 2014. december 27. 18:49

Spirituszt hoz a művelődési központba Rákász Gergely

Képgaléria
Spirituszt hoz a művelődési központba Rákász Gergely
Rákász Gergely koncertorgonista tart hangversenyt december 29-én 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. A művész több mint egy évtizede él azzal a lehetőséggel, hogy találkozzon félegyházi közönségével. Miért ez a kötődés? Erról így nyilatkozott lapunknak:

- Évek óta abban a szerencsés pozícióban dolgozhatok, hogy nem kell elvállalnom olyan felkérést amely nem szimpatikus. Ahol koncertem van, oda azért megyek, mert tetszik a projekt amin dolgozunk, vagy azért, mert nagyon jó a közönség. Kiskunfélegyházán pedig, több mint tíz éve ,olyan közönséget ismertem meg, ami visszahív minden alkalommal, ha csak tehetem.

Mire számíthatunk a mostani koncerten?

- Ha a közönség a koncert mottójához híven felébreszti a benne élő gyermeket és kézzel készített karácsonyfadísszel érkezik, hogy együtt díszítsük a turné karácsonyfáját, akkor én erre ráteszek egy lapáttal ,ami a műsort illeti. Játékos lesz, kifejezetten olyan darabokat válogattam, például Mozart Hull a pelyhes fehér hóra írott variációit. Egy reneszánsz táncsorozattal Mátyás Király udvarába kirándulunk, lesz Bach, és Widor legendás Toccatája (már maga a cím is játékot jelent) az 5. szimfónia fináléja. A koncert címe SPIRIT, és lesz benne spiritusz!

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!