Helyi hírek 2024. július 29. 12:00

PG-s sikerek a lengyelországi világbajnokságon

PG-s sikerek a lengyelországi világbajnokságon
A közelmúltban szervezték meg Katowicében az 54. Intersteno Kongresszust és Világbajnokságot, ahol 29 ország 348 versenyzője mérhette össze tudását 7 versenyszámban. A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumot két ifjú tehetség képviselte 3 tantárgyból: Kun Szabolcs Mihály 11.D, Tamási Ádám Attila 9.D osztályos diákok; mindketten junior kategóriában indultak.

Eredményeik:

Beszédírás: 6. Kun Szabi, 21. Tamási Ádi

Jegyzőkönyvvezetés: 8. Kun Szabi, 9. Tamási Ádi – sajnos a versenydiktátum 2 ország versenyzői fejhallgatóján nem volt hallható (a sikeres próba ellenére), nekik ezt megismételték, a többiek addig várakoztak. A fokozódó sebességű diktátum végét már szinte memóriában kellett tartani, úgy lejegyezni a diktátum befejeztével. Ez a tartalom, információ bizony jórészt elfelejtődött a hosszú várakozás alatt… A született eredmények így még tiszteletre méltóbbak.

Gépírás: 22. Kun Szabi, 30. Tamási Ádi – hosszú magánhangzóink különösen nehézzé teszik ezt a versenyszámot.



Összetett értékelés (a minimum 3 versenyszámból indultak összetett eredménye alapján): 18. Kun Szabi, 21. Tamási Ádi

A tanulók csodásan helyt álltak, eredményük rendkívülinek mondható, hisz tanórájuk csak az első, előkészítő évfolyamon volt 1 évig heti 1órában, versenyekre szorgalomból, szabadidejükben készültek – most már látjuk, hatékonyan.

Várhatóan Liverpool vagy Lisszabon ad otthont 2 év múlva a következő világbajnokságnak, ami remélhetőleg ösztönző a folytatáshoz.



Felkészítőként tisztelettel köszönöm helytállásukat, köszönöm az iskolai segítséget, a kedves szülők bizalmát, támogatását, és hálásan köszönöm tanítványaim nevében is valamennyi támogatónk hozzájárulását e nemes program megvalósításához!

Csenkiné Bihal Mária
felkészítő tanár
   

Kövessen minket a Facebookon is!