Kultúra 2024. augusztus 3. 08:00

Tiszaalpári Alkotótábor 31. alkalommal

Képgaléria
Tiszaalpári Alkotótábor 31. alkalommal
Július 15-én, 31. alkalommal nyitotta meg kapuit a Tiszaalpári Alkotótábor. Az esemény dr. Vancsura István, a település polgármesterének ünnepi beszédével, majd egy közös, jó hangulatú vacsorával vette kezdetét. A tábor az alapító Holló László Képzőművész Kör és helyi alkotók mellett meghívott művészek részvételével zajlott, többek között Budapestről, Budafokról, Szolnokról és Kecskemétről.

Az alkotások színtere a Kádár Lajos Nyugdíjas ház volt, ami a rekkenő hőségben kellemes hűvös menedéket nyújtott mindenkinek. A helyszín nagy fái, a Holt-Tisza partja, valamint az itatóhoz érkező szürkemarha-gulya is inspirálóan hatott a művészekre. A programok között élőzenés este, birkapörkölt vacsora és szalonnasütés is helyet kapott. A tábor jótékony célú árveréssel és kiállítással ért véget. Az árverésből befolyt összeggel rászoruló családot támogattak a művészek, a licitre bocsátott képek között akvarell, tus-pác, olajfestmény, linómetszet, tűzzománc, hidegtű, rézkarc és grafika is megtalálható volt. A zárókiállításra július 27-én, szombaton, a helyi piaccsarnokban került sor, majd vacsorán vettek részt a művészek. Ágoston Béla támogatásával, Labáth Viktor kurátor közreműködésével mindezek után filmvetítésre invitálták a helyi lakosokat és a táborban résztvevőket. A megtekintett alkotás az Európa Filmdíjas, a legjobb külföldi film Oscar-díjával kitüntetett, Ida volt, amit aztán kötetlen beszélgetés követett.

A kiállítást dr. Csernus Tibor alpolgármester nyitotta meg, a záróesten Kovács Annamária szervező és Török Tamás művészeti vezető méltatta és mutatta be a tárlatot, majd megköszönték a részvételt és biztosítottak mindenkit arról, hogy jövőre is szeretettel látnak mindenkit a táborban. Az eseményt támogatóknak emléklapot és ajándék képeket nyújtottak át köszönetképpen.

Z. A.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!