Helyi hírek 2024. augusztus 4. 08:00

Félegyháza nevezetességeivel ismerkedtek a Kolping Család Egyesület tagjai

Félegyháza nevezetességeivel ismerkedtek a Kolping Család Egyesület tagjai
Városunkba látogattak a Kiskunhalasi Baranyi László Kolping Család Egyesület és a gyergyószentmiklósi Kolping Család tagjai június utolsó napjaiban. A vendégeket Dózsa Tamás Károly, a Félegyházi Kiskun Huszár Bandérium Egyesület vezetője fogadta és kalauzolta. A látogatás részleteiről az alábbiak szerint számolt be.

– Június végén városunk különleges vendégeket fogadott: a Kiskunhalasi Baranyi László Kolping Család Egyesület és a gyergyószentmiklósi Kolping Család tagjai látogattak el hozzánk. Ennek során számos nevezetességet tekintettek meg, és több emlékezetes találkozásra is sor került – mondta el Dózsa Tamás Károly.

A program során a vendégek megtekintették Kiskunfélegyháza egyik legszebb épületét, a városházát, valamint a Szent István Templomot és a Sarlós Boldogasszony Templomot. Az összejövetelt különlegessé tette, hogy Hajagos Gyula, a Szent István Templom plébánosa, aki 30 évvel ezelőtt, az egyesület alapításakor Kiskunmajsán szolgált, újra találkozhatott a Kolping családok tagjaival. Geszler Péter, az Ótemplom plébánosa, halasi származásúként szintén szoros kapcsolatot ápolt a látogatókkal. A délelőtt folyamán a csoport felfedezte Pálosszentkutat, majd a nap végén Mészáros Márta igazgató vezetésével megtekintették a Kiskun Múzeum börtön és űrhajós kiállítását, ami nagy érdeklődést váltott ki a résztvevők körében.

V. B.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!