Helyi hírek 2024. augusztus 6. 18:00

Négyalkalmas foglalkoztató délelőtt a könyvtárban

Képgaléria
Négyalkalmas foglalkoztató délelőtt a könyvtárban
Unatkozol? Vár a könyvtár! címmel, négyalkalmas szünidei foglalkoztató délelőttökre várja a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a gyermekeket és kísérőiket.

Az első eseményre augusztus 6-án, kedden 9 és 12 óra között került sor, az emeleti gyermekkönyvtárban. Regéci Márta, a könyvtár munkatársa, a foglalkozások egyik koordinátora elmondta, hogy 2017 óta minden évben megszervezik ezeket a foglalkozásokat, amelyek nagyon népszerűek a városlakók körében. Anyukák, gyerekek, nagyszülők és apukák is jelen vannak az eseményen. Mind a négy alkalommal kézműveskedés, diavetítés, papírszínház, billiárd, csocsó, társasjátékok és meseolvasás is várja a gyerekeket igény szerint, de minden napnak vannak egyedi programelemei is.

Augusztus 6-án, karkötőt lehetett készíteni Jankovszki Rékával, és hajfonásra is várták a vállalkozó kedvű gyermekeket, amit fodrásztanulók segítségével sajátíthattak el.

Augusztus 9-én, pénteken a budapesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium Színtársulatának előadása tekinthető meg, 11 órai kezdéssel.

Augusztus 13-án, kedden a legkisebbek autósmoziban vehetnek részt a gyermekkönyvtárban, ami szintén népszerű programnak ígérkezik.

Augusztus 16-án, pénteken délelőtt pedig a csillámtetkó-készítés fortélyait leshetik el a gyermekek a könyvtár munkatársainak segítségével.

Regéci Márta hangsúlyozta, hogy a programok mellett olvasni is betérnek a diákok, ami nagyon örvendetes számukra.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton    
                      

Kövessen minket a Facebookon is!