Helyi hírek 2024. augusztus 9. 12:00

„Zöldülő platánosok” – Öko-élménytábor felső tagozatos diákoknak

Képgaléria
„Zöldülő platánosok” – Öko-élménytábor felső tagozatos diákoknak
A Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola Alapítványa sok év tapasztalatával idén, július 8. és 13. között szervezte meg újra 6 napos „ottalvós” táborát, Orfűn. A „Zöldülő platánosok” – Öko-élménytábor a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg, melyen 21 diák vehetett részt.

A tábor vezetője és szervezője Czibolya Szilvia igazgatóhelyettes, aki több éve szervez sikeres ökotáborokat. Az elmúlt években ezek még a városi könyvtárral együttműködve valósultak meg. Segítőtársa immár harmadik alkalommal kollégája, Zabos Ákos pedagógus.

Az egy hét során a fiatalok megismerkedhettek Orfű és a környező települések érdekességeivel, látványosságaival. A környezettudatos nevelés érdekében szerveződő táborban olyan látványos és ismeretterjesztő helyeket fedezhettek fel és látogathattak meg, mint a Pécsi-tó, Siklós, Harkány, Pécsvárad és Abaliget. Számos élményelem is gazdagította az ott töltött időt, sárkányhajózás, csónakázás, strandolás és csúszdázás színesíthette a napi programokat. A tartós meleg sem foghatott ki a csapaton, hiszen a tó közelsége számos lehetőséget adott a fürdőzésre és vízi biciklizésre.

A vidám hangulatú táborban remek közösség formálódott, s ahogy minden évben, most is élményekkel gazdagodva tértek haza. Jövőre folytatás!
                  

Kövessen minket a Facebookon is!