Helyi hírek 2024. augusztus 10. 06:00

Félegyháza tortáját kóstolták az oldalkocsis találkozó résztvevői

Képgaléria
Félegyháza tortáját kóstolták az oldalkocsis találkozó résztvevői
Félegyháza tortájával ünnepeltek a Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozó résztvevői pénteken este. Az édesség felvágása előtt Ónodi Árpád szervező mondott köszönetet mindenkinek és visszaidézte a kezdeteket, amikor 2014-ben a parkerdő kistisztása volt az első találkozó helyszíne, ahol – tette hozzá mosolyogva – ma már a kempingsátrak sem férnek el. Örömének adott hangot, hogy többen a tizedik alkalommal is jelen vannak az eseményen.

A folytatásban felesége, dr. Ónodi Izabella vette át a szót: – Kedves barátaink! Szerettem volna Árpinak egy ajándékot, hiszen ebben a találkozóban én egy segítőtárs vagyok. Ugyanakkor az jutott eszembe, hogy ez nélkületek nem valósulhatott meg, így olyan ajándékra módosítottam az elképzelést, amiben mindannyian részesülhetünk. Köszönöm, hogy itt vagytok és higgyétek el, hogy nekünk Ti tényleg a családunk vagytok, hiszen egész évben készülünk az eseményre és beszélgetünk rólatok. Szerettük volna, ha egy szelet Kiskunfélegyházát ízben hazavisztek, így arra gondoltam, hogy Félegyháza tortával ünnepelünk ma. Képviselőként is nagy büszkeség, hogy idén ünnepli várossá alapításának 250. évfordulóját Kiskunfélegyháza, így a mi cukrászolimpiai bajnokunk, Kovács János által alkotott tortát hoztam most nektek szeretettel. Boldog születésnapot Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozó! – fogalmazott, majd szavait férje németül is tolmácsolta a vendégeknek.

A beszédek végén a találkozó részvevői megköszönték Ónodi Árpádnak az elmúlt tíz évet, majd minden oldalkocsis és motoros nevében egy kupát ajándékoztak a szervezőnek. Hatalmas taps és ováció mellett elfújták a gyertyát a tortán, majd jóízűen elfogyasztották azt.

Tartalmas nap megkoronázása volt a kis ünnepség, hiszen délelőtt vezetett motoros túrán vehettek részt a találkozó szereplői. Ennek során a keceli Motorgyűjteménybe, valamint a soltvadkerti Motor Múzeumba is ellátogattak, majd délután oldalkocsis kiállítás és motorvásár, oldalkocsis motocross nyilvános nemzetközi edzés, este gyermekmotoroztatás, kétéltű és terepjárművek erdőkerülése várt rájuk. Este fellépett a Kiss Forever Band (Kiss cover), majd a nap végén a Retro Buli Band koncertezett.

A találkozó további programjai

Augusztus 10., szombat

14:00 Felvonulás a parkerdőből a városközpontba

15:00 Oldalkocsis kiállítás és szépségverseny – Parkerdő, nagytisztás

17:00 Oldalkocsis Motocross bemutató – Motocross-pálya

18:00 Flúgos futam – Motocross-pálya

19:00 IZS-TEAM Oldalkocsis Kaszkadőr Show – Üzemi út

21:00 Spencer Hill Magic Band koncert – Bud Spencer és Terence Hill filmzenék élő zenekarral és vetítéssel – Nagyszínpad

23:00 Frederik Cornelius Quartett (Dánia) – Nagyszínpad

Augusztus 11., vasárnap

9:00 Vezetett motoros túra a Kurultaj–Magyar Törzsi Gyűlésre – Parkerdő-Bugac – a részvétel díjtalan

A Kurultajon aznap megtekinthető:

10.00 Agarász bemutató

10.30 Lovas solymász és sassal vadászók bemutatója

11.00 Lovasbirkózás

11.30 Lovas hagyományőrző bemutató

12.20 Nomád vonulás lovakkal, tevékkel, szekerekkel

13.00 Honfoglalás kori leányrablás és esküvő

13.30 Seregszemle – nagyszabású lovas és gyalogos hadi felvonulás

14:00 További harci és lovas bemutatók estig

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton   
                 

Kövessen minket a Facebookon is!