Kitekintő 2024. augusztus 10. 16:45

Célba ért az ország legismertebb szamara

Célba ért az ország legismertebb szamara
Füles gond nélkül teljesítette a 450 kilométeres sétát.

Borítókép: Facebook

Mint ismert, a 19 éves kalandvágyó fiatalember úgy döntött, hogy Füles nevű szamara társaságában nekivág az országos Kéktúra több száz kilométeres útvonalának, hogy népszerűsítse a számára oly kedves állatokat, és egy általa megálmodott szamár rezervátumra gyűjtsön.

Július 4-én, csütörtökön a kora reggeli órákban Koszonits Patrik és Füles elindultak a nagy kalandra. Útjukat országszerte nagy érdeklődés kísérte, ám július 31-én váratlan esemény zavarta meg a “projektet”.

Patrikot többen állatkínzónak nevezték a szamár nagy kánikulában történő vándorlásáért, ezért úgy döntött, hogy az utolsó 40 kilométert augusztus elsejétől másik szamarával, Fannival folytatja – akivel azóta tartott a végállomáshoz.

A történetbe itt kapcsolódott be Patrik édesapja, akinek felfoghatatlanok voltak a fiát ért támadások. Arra az elhatározásra jutottam, hogy bebizonyítom, amit Patrik tesz, az nem állatkínzás! A holnapi naptól augusztus 7-ig Fülessel legyaloglom azt a távot, ami Patriknak is hátra van. Én nem fogom a falvakat járni, csupán itt a környezetünkben lévő csodás erdőket. Higgyétek el, ha én mozgássérültként meg tudom csinálni, akkor ez Fülesnek semmiség – írta még augusztus 1-jén a Facebookon, és így is cselekedett.

Füles szerdai sétájával teljesítette a 450 kilométeres távot, és Koszonits Tiborral augusztus 7-én délután hét tájékán az ásotthalmi Bűbáj Élménybirtokon célba is ért, ahol sokan köszöntötték őket. Gond nélkül teljesítette a távot az ország jelenleg legismertebb szamara, gazdája, Patrik két nap múlva mondhatta el magáról ugyanezt Mosonmagyaróváron – számolt be a Sokszínű Vidék magazin
           
Egy rövid videó az érkezésről itt nézhető meg.
             

Kövessen minket a Facebookon is!