Program 2024. augusztus 11. 08:00

Reptérnap második alkalommal

Reptérnap második alkalommal
A tavalyi repülőtéri nap után, idén nagyobb programkínálattal, második alkalommal nyitja ki kapuit a kiskunfélegyházi repülőtér a nagyközönség előtt, augusztus 17-én, szombaton. Az eseményre várják az repülés iránt érdeklődőket, a családokat, baráti társaságokat.

Lapunkat Kujundzic Róbert szervező tájékoztatta a részletekről. Elmondta, hogy céljuk, hogy megismertessék a helyiekkel a repülőteret, az ott folyó tevékenységet és azt a helyszínt, ahol városunk büszkesége, Magyari Béla pályája kezdeti időszakát töltötte és ahol repülni tanult. Bíznak benne, hogy sok fiatal szerethet bele ilyen módon a repülésbe és vágyik majd többet megtudni róla, amire talán egy ilyen alkalom tökéletes lehet. Reméli, hogy azt a pezsgő életet, ami egykoron a félegyházi repteret jellemezte, némileg sikerül nekik is visszahozni. Róbert elmondta, hogy csapatuk az ultrakönnyű kategóriát népszerűsíti, és reméli, hogy hamarosan oktatási lehetőségről is be tud majd számolni városunkban.



A jövő szombati programokról megtudtuk, hogy reggel kilenc órától már aktív repülés lesz szakáganként, főleg ultrakönnyű kategóriában. Hangsúlyozta, hogy a repülésnél minden időjárás függvénye természetesen, de bíznak abban, hogy minden a tervek szerint alakul majd. A reggeli bemutatókon (9, 10 és 11 órakor) bemutatkoznak a sárkányrepülők, a girokopterek, motoros vitorlások és merevszárnyú gépek is. A bemutatókat 17 órától megismétlik. A reggeli program után napközben siklóernyő-csörlést, motoros ernyős repülést, valamint gyalogsárkány-vontatást is láthatnak a megjelentek.



A nap folyamán előadásokat hallhatnak az érdeklődők az időjárás fontosságáról a repülés során, beszélnek a navigációról, a versenyekről és a járművek tulajdonságairól is. A gyermekeknek játéklehetőséggel készülnek és természetesen minden érdeklődő beülhet a kiállított járművekbe. Kujundzic Róbert hangsúlyozta, hogy a gépeket megközelíteni csak abban az esetben lehet, ha az nem működés közbeni állapotban van. Ezért kéri, hogy figyeljék a kordonokat, a felhívásokat, amelyek a látogatók biztonsága érdekében helyeznek ki.

Szeretettel várnak mindenkit!

Z. A.
                

Kövessen minket a Facebookon is!