Program 2024. augusztus 18. 08:00

Kerékpáros teljesítménytúrára várják a jelentkezéseket a szervezők

Kerékpáros teljesítménytúrára várják a jelentkezéseket a szervezők
A Kunkarika kerékpáros teljesítménytúrára várják a jelentkezéseket szeptember 16-áig. A szeptember 22-én, vasárnap, az autómentes napon megvalósuló esemény szervezői a Bringabarátok Sportegyesület, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Tourinform iroda valamint a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz.

Olasz Anitától, a kiskunfélegyházi Tourinform iroda vezetőjétől megtudtuk, hogy Kovácsné Nagypál Anita ötlete nyomán valósul meg az esemény. Továbbgondolták azt, és úgy ítélték meg, hogy a futóversenyek után egy másik sportágban is szívesen szerveznek eseményt, amely nyomán sportturisztikai szempontból Kiskunfélegyháza újra kiemelt figyelmet kap. A Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz tulajdonosaival, Kürti Mártival és Simon Béla Szabolccsal felvették a kapcsolatot, akikkel korábban már sikeresen dolgoztak együtt egy kerékpáros térkép kapcsán.

Kürti Márti elmondta, hogy az első pillanattól szimpatikus volt számukra az ötlet. A Tour de Puszta, a Parkerdő Cross szervezései után a Kunkarika a hetedik kerékpáros eseményük lesz. Izgalmasnak találták a feladatot, hiszen ezúttal a versenyközpont Kiskunfélegyházán lesz, aszfaltos útvonalon haladnak a futamok, amelyekhez nincs szükség speciális kétkerekűre, így túra- vagy városi kerékpárral is könnyedén teljesíthető majd. Úgy véli, nagy tömeget megmozgató esemény lesz, amelynek központja a városi sportcsarnok parkolója, ahol szinte egész napos betétprogramokkal készülnek szeptember 22-én.



A kerékpáros túrának három fő célja van: egyrészt a kerékpáros élet fellendítése és a kerékpáros közösség megszólítása, másrészt turisztikai értékkel bíró esemény is egyben, ahol a város bemutatása és népszerűsítése is fontos szempont, harmadrészt a szemléletformálás is központi helyet kap az eseményen, hiszen a biztonságos kerékpározás népszerűsítése is prioritás számukra. Több futam közül választhatnak az érdeklődők, amelyek között a kicsi gyermekektől (Bébikarika – 3 km) a nagyobb kihívásra vágyók (Nagykarika – 120 km) is megtalálják a maguknak tetszőt.

Kürti Márti hozzátette: szeptember 22-én, vasárnap reggel 10 órakor rajtol el a verseny. Igyekeznek már a versenyközpontban jó hangulatot kialakítani, amiben Fejes Miklós sportspeaker lesz segítségükre. Isán András szervező segítsége nyomán minden településen, amit érint a futam, frissítőpontokkal várják a versenyzőket. Ilyen lesz Petőfiszállás, Csanytelek, Kistelek, Ópusztaszer, Kiskunmajsa, Jászszentlászló, Móricgát, Bugac és Alsómonostor is.

Bővebb információ és nevezéshttps://bringabarat.com/kunkarika/

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!