Helyi hírek 2024. augusztus 18. 14:00

Másodszor is nagy siker lett a Reptérnap

Képgaléria
Másodszor is nagy siker lett a Reptérnap
Második alkalommal rendezték meg a Reptérnapot Kiskunfélegyházán augusztus 17-én, szombaton. Az egésznapos rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés: folyamatosan érkeztek a látogatók a reggeli óráktól egészen késő délutánig. A különböző légi járművek és gyakorlott pilótáik jelenléte családokat, baráti társaságokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt szép számmal csalt a szabadba, a változatos időjárás dacára is. 

– Célunk, hogy hagyományt teremtsünk a repülőtéri napból, méltóképpen ápoljuk Magyari Béla emlékét, és hogy lépéseket tegyünk az utánpótlás-nevelés érdekében Félegyházán – fogalmazott Kujundzic Robert, az esemény ötletgazdája a tavalyi, hagyományteremtő rendezvény alkalmával. S hogy mindezt komolyan gondolta, mi sem bizonyítja jobban, mint a második Reptérnap, amire a tavalyinál is gazdagabb programkínálattal várták az érdeklődőket.

A kötetlen hangulatú eseményen többek között forgószárnyas repülőkkel (autogiro), sárkányrepülőkkel és merevszárnyú repülővel képviseltette magát az ultrakönnyű szakosztály, ezekkel bemutatórepüléseken és testközelből is lehetett ismerkedni, de a legbátrabbak akár repülhettek is. Volt továbbá motoros ernyős repülés, siklóernyő-csőrlés, gyalogsárkány-vontatás, és sok-sok lehetőség ismerkedni, beszélgetni a pilótákkal, sportolókkal.

Kujundzic Robert elmondta: nagyon jó érzés volt látni, ahogy újra benépesült a jobb időket látott kiskunfélegyházi repülőtér. Mint fogalmazott, sportolótársaival együtt feltett szándékuk, hogy visszahozzanak valamennyit a néhai aktív repülős életből erre a remek adottságú, 86 hektáros, három kifutópályával és hangárral rendelkező repülőtérre. Az mindenképpen biztató a jövőre vonatkozóan, hogy a félegyháziak nyitottak és érdeklődők a repülősportok iránt, a városvezetés pedig valamennyi megkeresésüket és tervüket támogatón, rugalmasan fogadja. Mindezen felbuzdulva mindenképp tervezik jövő ilyenkor a Reptérnap hagyományának folytatását.

T. T.

Fotó: Fantoly Márton    
               

Kövessen minket a Facebookon is!