Helyi hírek 2024. augusztus 20. 05:00

Megnyílt a kalózbirodalom

Képgaléria
Megnyílt a kalózbirodalom
Sok kisgyermek álmát váltották valóra a Félegyházi Napok szervezői. A Rocktár előtti terület ugyanis igazi kalózszigetté alakult, ahol bárki kedvére kalózkodhat. A logikai és ügyességi játékok, a kalózhajós ugrálóvár és a kézműves sátor augusztus 20-án, kedd este 20 óráig várja a család apraját és nagyját.

Már nyitáskor megtelt a Rocktár előtti tematikus Gyermekbirodalom. Idén igazi kalózszigetté alakult a terület, ahol szabadon lehet kalózkodni. A legnépszerűbb rész minden bizonnyal az ingyenes, hatalmas kalózhajót formáló ugrálóvár. A zöld területen számos fából készült ügyességi játékot próbálhatnak ki a gyerekek. A nagy sátorban egy különleges sziget is várja a kalandorokat. Nagy Erika és segítői textilkép- és kincsesláda-készítéssel, kavicsdekorálással, kincsestérkép-rajzolással, házigyurma-készítéssel, sodrás-csomózással várják a kicsiket és nagyokat. Készíthető itt kartonkard, iránytű, távcső és papagáj, de még hajó és világítótorony is.

A kalózszigetté alakult sátorban augusztus 20-án ügyességi játékok, fapisztolyos célba lövés és különböző versenyek is lesznek a bátor kalózjelölteknek. Bárki próbára teheti erejét a hajóból vízhordással, az ágyúgolyódobással, a fűszereszsák-cipeléssel vagy a létramászással.

Augusztus 20-án, kedden, 17 órakor  a Gyermekbirodalom vendége lesz a lufihajtogató Mókamester Teofil is, aki Jack-kel, a kincseket osztogató kalózzal közösen hívja majd egy interaktív vetélkedő show-ra a gyerekeket, A Gyermekbirodalom a hétfői délután után augusztus 20-án, kedden 10 és 20 óra között lesz nyitva.

G. E. 

Fotó: Fantoly Márton 
            

Kövessen minket a Facebookon is!