Program 2024. augusztus 22. 08:00

25 csapat indul az idei halászléfőző versenyen

25 csapat indul az idei halászléfőző versenyen
25 csapat nevezett be az idei, V. Halászléfőző versenyre a meghirdetett határidőig, amit augusztus 24-én, szombaton rendeznek meg Kiskunfélegyházán, a Kőfaragók-terén – tudtuk meg Balla László alpolgármestertől, a rendezvény házigazdájától. Ez a szám – tette hozzá – az előző évhez hasonló, azonban a társaságok létszáma jelentősen növekedett, ezúttal eléri olykor a 20, vagy akár a 30 főt is.

Fontos információ azok számára, akik a versenyen nem indulnak, de szívesen fogyasztanának ezen a napon halászlét és/vagy túrós csuszát, hogy 12.30-13 órától körülbelül 15 óráig (amíg az 500-500 adag kitart) támogatói jeggyel lehetőség van vásárlásra. A helyben, friss alapanyagokból készült halászlét 1500, a túrós csuszát 500 forint/adag áron vehetik meg az érdeklődők a Jókai utcában, a sportcentrum előtti téren.

A csapatok folyamatosan érkeznek a kora délutáni órákban. A tűzgyújtást fél 4-re tervezik, azt megelőzően Balla László köszönti a megjelenteket.



A csapatok egyébként idén is halászlé és halételek kategóriában bizonyíthatják főzőtehetségüket, a díjak pedig az öttagú szakmai zsűri véleménye alapján találnak gazdára. A hagyományos elismerések mellett az ítészek kiosztják a szombati főzőversenyen többek között a legcsinosabb szakácsnőnek és a legszebb férfiszakácsnak járó díjat is.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a hétvégére jósolt forró időjárás miatt a csapatok ezúttal lehetőséget kapnak arra, hogy már otthon elkészítsék az alaplét, elvégezzék az elősütést. A zsűri 18 órára várja bírálatra a kész ételeket.



Ezt követően a nap sztárvendége, Zoltán Erika érkezik a színpadra. A délután folyamán a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar mellett Juhász Adrienn és Mohácsi József szórakoztatja a közönséget. Az estet utcabál zárja, amelynek hangulatfelelőse Seregély Csilla és Seregély Jácint lesz.


Fotó: archív – Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!