Kitekintő 2024. augusztus 23. 16:00

Megmenekült Kátrányka

Képgaléria
Megmenekült Kátrányka
Egy Fejér vármegyei útfelújítási munkánál a Magyar Közút egyik kollégája észrevette, hogy a friss aszfaltba beleragadt egy fiatal sün. A kisállat a gyors reagálásnak köszönhetően hamar beérkezett a Sóstó Vadvédelmi Központba, ahol egy csapatnyi szakember sietett a segítségére.

Posztjukat így folytatták: „Ahogy a képeken is látszik, rengeteg szennyeződés volt rajta, amihez még több munkára és eszközre volt szükség, hogy eltávolítsák. Mindent bevetettek: különféle növényi olajakat, szódabikarbónás fürdőt, körömkefét és még kólát is. A kitartó munkának meg lett az eredménye és sikerült megfelelően megtisztítani a kis sünit, majd szakszerű orvosi ellátásban részesíteni. Érdemes végiglapozni a galériát, hogy micsoda munkát végeztek a szakemberek!

Gratulálunk munkatársunknak, hogy észrevette és profi segítséget kért! A vadvédelmi központ munkatársai előtt szintén le a kalappal, a kitartásukért, az elhivatottságukért és a szabad szemmel is jól látható állatbarátságukért!" – írta közösségi oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
                        

Kövessen minket a Facebookon is!