Helyi hírek 2014. december 30. 10:50 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Élet a tanyákon

Képgaléria
Élet a tanyákon
A hideg téli időjárás nehéz, sokszor életet veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az egyedül élőkre, az idős, beteg emberekre, a tanyavilágban lakókra és az utcákon alvókra.

A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.


A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2014. december 29-én is ellenőrzést hajtottak végre a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében. A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték az egyenruhásokat, nyíltan beszéltek mindennapjaikról. A környező tanyavilág ellenőrzésekor az egyenruhások a gépjárművel nehezen megközelíthető helyekre is eljutottak, ahol az ott lakóknak bűnmegelőzési tanácsokat is adtak, melyet szívesen fogadtak.

A személyes találkozás alkalmával a rendőrök megbeszélik az idősekkel, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondják a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait. A hatékony segítségnyújtás érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel és a közterület-felügyelőkkel egyaránt.

Ne hagyjuk, hogy tragédiák történjenek! A rendőrség kéri, hogy figyeljenek egyedül élő hozzátartozóikra, ismerőseikre!

 

Kövessen minket a Facebookon is!