Helyi hírek 2024. augusztus 28. 14:00

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból
Előző héten 23 olyan sofőrt szűrtek ki a rendőrök, akik ittasan ültek volán mögé, egyikük balesetet is okozott.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3753-an lépték át. A gyorshajtók száma nem csökken vármegyénkben annak ellenére, hogy augusztus 16-ától nőttek a kiszabható bírságok. A jogsértés elkövetői így már legalább 50 ezer forint, és maximum 468 ezer forint összegű bírságra számíthatnak. A héten négy „top” gyorshajtó is a rendőrök horgára akadt; Kecskemét belterületén egy sofőr 107 km/h-val, még egy másik 118 km/h-val hajtott. Tompán az 50 km/h helyett 119 km/h-val közlekedett egy autós, másik pedig 126 km/h-val ment Soltvadkert belterületén. 

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 46 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 23 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük balesetet is okozott. Egy 50 éves kunszentmiklósi férfi szombaton a településen közlekedett teherautóval, ám egy kereszteződésben nagyobb ívben kanyarodott és nekiütközött a szemből forgalmi ok miatt álló személyautónak. A baleset során a teherautó utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy a középkorú férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt mintavételre előállították. A vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és ellene büntetőeljárás indult. A kamionban utazó személyek egyike sem használta a biztonsági övet, ezért közigazgatási eljárást kezdeményeztek velük szemben a rendőrök. 

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet! írta összefoglalójában a police.hu

…hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!
                            

Kövessen minket a Facebookon is!