Helyi hírek 2024. szeptember 1. 18:00

Sok hasznos ismerettel gazdagodtak a közlekedésbiztonsági tábor résztvevői

Képgaléria
Sok hasznos ismerettel gazdagodtak a közlekedésbiztonsági tábor résztvevői
A III. Közlekedésbiztonsági tábor augusztus 30-án zárult és nagy sikerrel, valamint rengeteg értékes tapasztalattal gazdagította a résztvevőket. Az ötnapos eseményen 42 gyermek, a 10 és 12 év közötti korosztályból sajátíthatta el a biztonságos közlekedés alapjait. A tábor célja az volt, hogy a gyerekek a mindennapokban is biztonsággal alkalmazzák az itt megszerzett ismereteket, akár gyalogosként, kerékpárosként, vagy tömegközlekedést használva. A programok között interaktív KRESZ-oktatások, balesetmegelőzési előadások és elsősegélynyújtási gyakorlatok is szerepeltek.

– Az idei közlekedésbiztonsági tábornak különösen nagy jelentősége volt számunkra. Ez már a harmadik alkalom, hogy megszerveztük a tábort, amelyhez számos vállalkozó és magánszemély nyújtott támogatást. A tábor megrendezése Berki Zoltán és Steiner Nikolett kezdeményezésére indult el, miután két évvel ezelőtt közlekedési balesetben elvesztették lányukat, Fannit. Az idei eseményt ötnaposra terveztük, mivel úgy ítéltük meg, hogy ez az idő elegendő a közlekedésbiztonsági helyzetek alapos elsajátításához. A tábor helyszíne a Göllesz Viktor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény volt, ahol a résztvevők számos közlekedési szituációt gyakorolhattak, beleértve a vasúti kereszteződésen való áthaladást, forgalmas útkereszteződéseket, egyirányú utcákat és lámpás kereszteződéseket. A program során a gyerekek nemcsak közlekedésbiztonsági, hanem bűnmegelőzési és internetes csalásokkal kapcsolatos ismereteket is szereztek.

A tábor zárásaként Fanni emléke előtt is tisztelegtünk: a gyerekekkel ellátogattunk arra az emlékhelyre, ami a Liget utcai MOL benzinkút melletti kereszteződésben található, ahol az akkor 14 éves Fanni életét vesztette.

A tábor megszervezésében számos szakember és önkéntes vett részt, köztük Berki Zoltán és Steiner Nikolett, Süveges Sándor, Fekete-Setény Tamara, Lajos Norbert és felesége, Lajosné Horváth Lívia, Kovácsné Nagypál Anita, valamint Fekete Krisztina, a Dél-100 Kft. ügyvezetőjének asszisztense. Ez a csapat évek óta sikeresen együtt dolgozik és az európai autómentes nap lebonyolításában is segítenek.

A tábor ideje alatt az iskolaőrök és polgárőrök is aktívan közreműködtek, akikhez csatlakozott Kádár-Szél Tímea, ifj. Süveges Sándor, László Zsolt és Terjék András. Külön köszönet illeti a támogatókat, köztük a Dél-100 Kft.-t, a Félegyházi Pékség Kft.-t, valamint a Göllesz Kiskunfélegyházi Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény munkatársait, akik az iskolakezdés előtt rendelkezésünkre bocsátották az intézmény termeit és udvarát. Emellett az augusztus 24-i Halászléfőző verseny résztvevőit is meg kell említenünk, akik jótékonysági vásárlásaikkal segítették a tábor megvalósulását.

A gyermekek visszajelzései alapján a tábor rendkívül sikeres volt, és sokan jelezték, hogy ameddig beleférnek a korosztályba, mindenképpen visszatérnek jövőre is – zárta gondolatait Bajzák Andrea ifjúsági referens, a tábor egyik szervezője.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!