Helyi hírek 2014. december 30. 16:09

A Nemzet Színészét köszöntötték Félegyháza nevében

Képgaléria
A Nemzet Színészét köszöntötték Félegyháza nevében
Kóti Árpádot választották nemrégiben a Nemzet Színészének. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes, kiváló művész, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművésze 1954-ben Kiskunfélegyházán a Tanítóképző testnevelő szaktanítói tagozatán szerzett tanító képesítést. A művész kitüntetéséhez Félegyháza nevében Csányi József polgármester gratulált.

A Nemzet Művésze - aki november 15-én lett 80 éves - debreceni otthonában fogadta a köszöntést december 29-én. A beszélgetés során elmondta, hogy Kiskunfélegyháza meghatározó volt életében és a pályafutásában. Kalandos felvételi eredményét a legendás Tulit Péter testnevelőnek köszönhette. Tanára volt Mezősi Károly Petőfi-kutató, énekelt Kapus Béla kórusában is. Illésy István tanár úr pedig felismerve előadói tehetségét, arra biztatta, hogy válassza a színészi pályát. Hallgatott a szóra, és ez lett belőle!

Csányi József egy Félegyháza anno… kötettel, és Rátkai Zsuzsanna - a Holló László Képzőművészkör alkotójának - festményével ajándékozta meg a művészt. A sajtó munkatársai Illésy István tanár úr 90. születésnapján készült felvétellel és a Selb-borászat vörösborával kedveskedtek a Nemzet Színészének.

(A Kóti Árpáddal készült televíziós felvétel január 12-étől tekinthető meg a Kun-Kurutty internetes oldalán.)

 

Kövessen minket a Facebookon is!