Kitekintő 2024. szeptember 4. 18:00

Egy jó barát az éjszakában: a Hazakísérő telefon

Egy jó barát az éjszakában: a Hazakísérő telefon
A Hazakísérő telefon 2017-ben azzal a szándékkal indult, hogy támogatást, biztonságérzetet és magabiztosságot nyújtson azoknak, akik kénytelenek éjszaka vagy kora hajnalban egyedül gyalogosan útra kelni.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenénk az operátorral, elkéri a telefonszámunkat, a tartózkodási helyünket és az úti célt. Ezeket az adatokat nem kötelező megadni, de célszerű, hiszen baj esetén azonnal intézkedni tudnak és segítséget küldeni. Beszélgetés közben a hívásfogadó a térképen megkeresi az indulási és érkezési pontunkat, majd beszélgetés közben kb. 2-5 percenként megkérdezi, hogy hol járunk és ellenőrzi a pozíciónkat. Szükség esetén segítséget küld és haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot.



Ha éjszakai séta közben bizonytalanul érezzük magunkat, akkor a
06 80 442 422-es ingyenes zöldszámon vagy a 06 30 899 3465-ös normál tarifás számon hívhatjuk a Hazakísérő telefont. Hétfőtől szombatig 22 órától hajnali 4 óráig, vasárnap 22 órától hajnali 1 óráig várják a hívásokat, amelyet az ország egész területéről megtehetünk. Ha buliból egyedül kell hazaindulni, mert nincs, aki elkísérjen, lekéstük az esti járatot, nincs pénz taxira és senki nem tud kocsival hazavinni, akkor hívjuk a Hazakísérő telefont!
             

Biztonságos hazaérkezést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya!
        

Kövessen minket a Facebookon is!