Helyi hírek 2014. december 31. 07:30 Forrás: baon.hu

Kulturális évzáró Tiszaalpáron

Kulturális évzáró Tiszaalpáron
Tiszaalpáron többéves hagyománya van annak, hogy a helyi civilszervezetek, egyesületek, gyerekcsoportok bemutatják produkciójukat az év utolsó hónapjában.

A nagyközségben változatos a kulturális élet. 2014-ben számos olyan rendezvényt tartottak, amelyen az óvodások, iskolások, felnőttek és a nyugdíjas klub tagjai is bemutatkozhattak. Ezen produkciók megkoronázása a decemberi kulturális évadzáró, amit már hosszú évek óta megtartanak a településen.


Az Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub tagjai rendszeresen bemutatkoznak táncukkal, nem csak a településen, de a megyében számtalan helyen. Az óvodások fellépését mindig nagy siker kíséri. Ezúttal karácsonyi jelenetet mutattak be. Bagi Ferenc néptáncoktató keze alatt a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Intézet táncosai az elmúlt évek alatt sokat fejlődtek. A fiúk és a lányok egyre nagyobb beleéléssel néptáncolnak. Fergeteges produkciójukat nagy tapssal jutalmazták a nézők.

A kulturális évadzáró színfoltja volt a gyermek citerások bemutatkozása, akiket Bársony Rózsa tanít a hangszer fogásaira és szeretetére. Ők az iskolai kórust is kísérték, akiket Szőke Éva tanárnő oktat. Kiss Jánosné (Mariska) és Tímár Béláné (Juliska) évek óta humoros produkciójukkal lépnek a színpadra. Saját maguk által írt művet adnak elő minden alkalommal. Ezúttal az okostelefon adta nekik az ötletet.

Fotó: Szentirmay Tamás

 

Kövessen minket a Facebookon is!