Helyi hírek 2024. szeptember 5. 11:00

Vádat emeltek a kiskunfélegyházi főplébániára betörők ellen

Vádat emeltek a kiskunfélegyházi főplébániára betörők ellen
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt vádat emelt három férfival szemben, akik betörtek a kiskunfélegyházi főplébániára és onnan nagy összegű készpénzt, valamint egy pénztárcát loptak el.

A vádirat szerint a három férfi, a legidősebb vádlott által vezetett autóval 2024. január 13. napján a kora esti órákban, Kiskunfélegyházán a főplébánia melletti parkolóban állt meg. A legidősebb vádlott a kocsiban maradt, míg két társa elsétált a plébániához. Itt egyikük a plébánia ajtajait felfeszítette és bement az épületbe, hogy ott értékek után kutasson. Társa az épület előtt maradt és figyelte az utcát.

Az épületbe behatoló vádlott a plébánia egyik irodahelyiségében egy fiókból 3 darab, összesen közel 1.000.000 Ft-ot tartalmazó borítékot vett el, valamint magával vitt egy pénztárcát is, amelyben 2.000 Ft készpénz mellett személyes iratok is voltak.



Miután a férfi kijött a plébániáról a lopott dolgokat egy hátizsákban átadta a kint várakozó társának, majd külön-külön útvonalon visszaindultak a parokolóba. A vádlottak a legidősebb vádlott által vezetett autóval sikeresen távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a vádlottakat nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, a két fiatalabb vádlottat pedig szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás vétségével is vádolja és a két fiatalabb vádlottal szemben végrehajtandó, míg a legidősebb férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített fényképeken a plébánia feltört ajtajai láthatóak.
         

Kövessen minket a Facebookon is!