Sport 2024. szeptember 6. 12:00

Franciaországban versenyzett Ficsór Kornél

Franciaországban versenyzett Ficsór Kornél
Mozgalmas nyara volt többszörös BMX freestyle bajnoknak, a kiskunfélegyházi Ficsór Kornélnak. A júliusban rendezett II. Tekergő Fesztivál mindkét napjának szereplője volt, majd egy saját szervezésű versenyt is lebonyolított testvérével a skate-pályán. Mindezek mellett természetesen időt szakított az edzésekre is, hiszen augusztusban két külföldi versenyen is megmérettette magát.



Az elsőre augusztus 17-18-án került sor, a francia Thonon les Bains városában, ahol a francia kupa harmadik fordulóján a 13. helyet szerezte meg. Egy héttel később a kupa negyedik fordulója következett, amelyet Sérignanban rendeztek és ahol Kornél az előkelő negyedik helyet szerezte meg.



A versenyekről elmondta, hogy nagyon fontos számára, hiszen egyéni céljai között szerepel, hogy egyszer képviselje Kiskunfélegyházát és Magyarországot az olimpián. Ehhez a célhoz sok-sok kvalifikáló verseny vezet, amilyen az idei francia is volt. Hozzátette az első verseny eredményével nincs teljesen megelégedve, úgy véli inkább bemelegítése volt az egy héttel későbbinek. Az utazás, az izgalom tehet róla, és ez volt a sérülése óta az első nemzetközi megmérettetése is. Úgy érezte, hogy lett volna még benne, amit nem sikerült megmutatnia. A sérignani pályán aztán már sokkal többet sikerült megmutatnia magából, ahogyan fogalmazott a szintjéhez képest kihozta a maximumot. Francia és olasz riderekkel versenyzett, köztük az olimpiai bronzérmes Anthony Jeanjean-nal.

A jövőről elmondta, hogy szeptember végén Debrecenben, az országos bajnokságon áll rajthoz legközelebb, majd világkupák következnek.

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!