Program 2024. szeptember 6. 14:00

Komolyzenei koncert az Újtemplomban

Komolyzenei koncert az Újtemplomban
Különleges zenei élménynek ad otthont a Kiskunfélegyházi Szent István Templom szeptember 7-én, szombaton 19 órától. Az elismert zenészekből álló Kiskun Brass együttes és Túri-Nagy János orgonaművész közös koncertje ígér felejthetetlen estét a komolyzene kedvelőinek. Az eseményen olyan neves művészek lépnek fel, mint Földi Jácint trombitaművész, Túri-Nagy János orgonaművész, valamint Kóczon Kornél trombitaművész.

A koncert különlegességét a rézfúvósok és az orgona különleges hangzása adja. A belépés díjtalan, de önkéntes adományokat szívesen fogadnak az esemény és a művészek munkájának támogatására. Az est részleteiről Földi Jácintot kérdeztük.

– A 2016-ban alakult Kiskun Brass zenekar 10 tagból állt és az elmúlt évek során számos koncertet adott szerte az országban. A nagy létszám azonban megnehezítette a rendszeres próbákat, így a zenészek úgy döntöttek, hogy kisebb formációban folytatják a közös munkát. Az együttes zenei
sokoldalúságáról ismert, hiszen minden műfajban képesek kiemelkedőt nyújtani. A mostani koncertre különleges szereplőgárdával és változatos műsorszámokkal készülünk. A fellépők között négy trombitás, négy harsonás, egy tubás és három kürtös is szerepel. A koncerten tíz különböző komolyzenei műsorszám hangzik el, ami reményeink szerint emlékezetes zenei élményt nyújt a zenészeknek és a hallgatóságnak egyaránt.

Fellépők és közreműködők: Magyari-Benkő Gabriella, Retkes Krisztina, Pallagi Réka, Benedek Péter, Andrási Ádám, Vörös Júlia, Vaczláv Gergő Gábriel, Magyari András, Pallagi Gábor, Magony Dezső, Vizhányó Eszter, Földi Jácint. Vezényel: Kis-Fekete Vilmos. Vendégszereplők: Túri-Nagy János orgonaművész Kóczon Kornél trombitaművész.

V. B.
                    

                              

Kövessen minket a Facebookon is!