Kultúra 2024. szeptember 8. 14:00

Családi kikapcsolódás a malomudvarban

Képgaléria
Családi kikapcsolódás a malomudvarban
Örömteli, vidám pillanatokat tartogatott a szeptember 7-i Malom alatti sokadalom. A Kiskun Múzeum udvarán bábszínházi előadás, családi sorverseny, kézműveskedés, népi játékok, koncert és táncház várta a család apraját és nagyját.

Újra nagy sikernek örvendett a Kiskun Múzeum nyárvégi programja. A Malom alatti sokadalomra idén is sokan kilátogattak, kisgyermekes családok, fiatal párok és idősebbek egyaránt. A rendezvény különleges miliőjét az országban egyedüliként megmaradt alulhajtós szélmalom adta, ami 1962 óta áll a Kiskun Múzeum udvarán.

A kora délutáni kapunyitást követően egy nem mindennapi bábszínházi előadást láthatott a közönség "Padlizsánkrém székelymenyecske módra" címmel. A fakanál és a konyharuha főszereplésével A székely menyecske meg az ördög című közismert magyar népmese kelt életre.

Ugyancsak rengeteg mókás perccel kovácsolta össze a családokat a kismolnár sorverseny. A malom és a búza köré szervezett feladatok között szlalomfutás, papírmadárgyűjtés és kötélhúzás is szerepelt. A különböző ügyességi feladatokban a gyerekek, a szülők és a nagyszülők együtt mérették meg rátermettségüket és erejüket.

A Holló László Képzőművész Kör asztalánál malmos kifestők várták a gyerekeket, Jankovszki Réka pedig a makramékészítés alapjait tanította meg az ügyes kezű érdeklődőknek.

A Lóca live vendége Kis-Fekete Vilmos volt. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjét Keserű Benedek, a múzeum munkatársa kérdezte hangszeres és karmesteri pályájáról, a művészeti iskola portfóliójára, valamint a zenei ízlés változásáról.

A kirakodóvásárban kézzel készült szappanokból, ékszerekből, ruhákból válogathattak az érdeklődők. Az éhséget – a KöményMag Gasztroház jóvoltából – kemencében sült betyárbatyuval, míg a szomjúságot a Selb Családi Pincészet boraival csillapíthatták a sokadalom tagjai.

A jó hangulatot Imecs Anita és Endrei Balázs jazz-pop koncertje fokozta, majd a Malom alatti sokadalom késő este moldvai táncházzal zárult, Fantoly Gyula és Balogh Ildikó vezetésével.

G. E.
           

Kövessen minket a Facebookon is!