Sport 2024. szeptember 9. 10:00

Nem tudta kihasználni a helyzeteit Hartán a Kiskunfélegyháza

Nem tudta kihasználni a helyzeteit Hartán a Kiskunfélegyháza
Hartára utazott a Kiskunfélegyháza csapata a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában. A vendégek célja nem volt más, mint az, hogy ponttal, pontokkal térjenek haza.

A hartaiak eddig csak egy mérkőzést játszottak, mert az első fordulóban sorra kerülő mérkőzésüket, a Magyar Kupában való szereplés miatt decemberre halasztották. A második fordulóban viszont vereséget szenvedtek a Lajosmizse otthonában, így a találkozó előtt még nem sikerült pontot szerezniük. Éppen ezért a Duna-parti gárda most meg akarta mutatni a szurkolóinak, hogy az elmúlt bajnoki találkozó csak egy kisiklás volt.

A Kiskunfélegyháza a lejátszott két fordulóból egyet elveszített a Baja ellen, egy góllal, a másikat viszont magabiztosan 5–0 arányban megnyerte a Kecskeméti LC ellen. Éppen ezért érdekesnek ígérkezett a találkozó, és az is lett. Már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést a Kiskunfélegyháza. Sorra vezették támadásaikat, de a helyzetek, a ziccerek rendre kimaradtak, és ez megbosszulta magát. Az első félóra végén ugyanis a Harta megszerezte a vezetést, 0–1. Továbbra is lendületben maradt mindkét csapat, de megint a hazaiaknak sikerült gólt elérniük, 2–0. 

A második játékrész elején tovább tudták növelni előnyüket, és 3–0-ra alakították az eredményt. A Kiskunfélegyháza nem adta fel, és újfent lendületesen játszott. Ennek meg is lett az eredménye, mert a 71. percben először Oldal Tibor 3–1, majd pedig Tóth Benedek is betalált a hartai kapuba, 3–2. Tovább tudták volna a vendégek kozmetikázni az eredményt, de Oldal öt méterről magasan fölé lőtte a labdát, így nem tudott egyenlíteni a Kiskunfélegyháza.

A találkozó 33. percben Némedi Norbertnek piros lapot mutatott fel a játékvezető. Ezzel kapcsolatban a vezetőedző elmondta, nehezményezte, hogy az egyik hartai játékos olyan szabálytalanságot akart elkövetni, ami a labdarúgásban nem megengedett. A kiskunfélegyházi játékosnak óriási szerencséje volt olyan tekintetben, hogy a csellel, amit megcsinált, jó felé fordult, így a hazai játékos nem érte el. Véleménye szerint ennek akkor is sárga lapnak kellett volna lennie, függetlenül attól, hogy nem találta el a félegyházi labdarúgót, mert ilyen mozdulat nincs a pályán. Ledöbbent mindenki. Idegességében azt mondta, hogy ilyen gyenge játékvezetést még nem látott. Ezért egyből piros lapot kapott.

Némedi Norbert így értékelte a találkozót: – Mind a két csapat jó teljesítményt nyújtott. Nekünk kicsit savanyú a szőlő, mert a mérkőzésen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, éppen ezért csalódott vagyok az eredmény miatt. Egy félidőt ajándékoztunk a hazai csapatnak. Helyzetek tekintetében, amit lehetett, azt kihagytuk. Sajnos, így hátrányból kellett nekifutni a második játékrésznek, sőt, a Harta még növelni is tudta az előnyét. Ha egy mondatban kellene értékelnem, akkor azt mondanám, hogy az a csapat nyerte meg ezt a mérkőzést, amely a helyzeteiből többet berúgott. Hiába volt nekünk ötször annyi, mint a hazai csapatnak, mi csak kettőt tudtunk értékesíteni.

Harta SE–Kiskunfélegyháza: 3–2 (2–0)

Harta, vezette: Szűcs Gábor (Rácz Béla, Aladics Tamás).

Harta: Ámann – Fekete T., Nagy M., Csehi, Ivacs, Gugyela, Vajda, Németh T., Zsákovics (Mihály D. 71.), Varga M., Dunai (Csomor 69.).
Technikai vezető: Sümegi József.

Kiskunfélegyháza: Cseh – Marsa (Kurgyis K. 68.), Oldal, Nagy V., Szabó D. (Erős 68.), Kanyó, Urbán, Szabó P. (Magony 62.), Kőrös, Huszka (Solymosi 73.), Tóth B.
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Dunai 29., Nagy M. 43. Ivacs 66., illetve Oldal 71., Tóth B. 74.

Kiállítva: Némedi Norbert a 33. percben.

Sárga lap: Marsa 19., Zsákovics 21., Nagy M. 51., Nagy V. 56., Fekete 61., Csomor 76., illetve Szabó P. 40., Kanyó 88., Erős 90.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!