Kunszállás 2024. szeptember 10. 12:00

Gazdag programok a Falvak Éjszakáján Kunszálláson

Képgaléria
Gazdag programok a Falvak Éjszakáján Kunszálláson
Idén is gazdag programok várták a helyi és környékbeli látogatókat Kunszálláson, a Falvak Éjszakáján és a XXV. Gasztronómiai Fesztiválon szeptember 6-án, 7-én és 8-án.

A többnapos rendezvény szombati napján, idén 25. alkalommal gyújtották meg ünnepélyes keretek között a gázlángot a bográcsok alatt, a versenyen 47 csapat mérte össze tudását egytálétel/bográcsos és street food kategóriában. A kora délután kezdődő főzőversenyt szakmai zsűri értékelte: a Szabadtűzi Lovagrend tagjai, élükön Rocskár György mesterszakáccsal, lovaggal és szakoktatóval.

A Radnai-téren felállított nagyszínpadon egész délután szórakoztató programok kaptak helyet: Suhancok tánca, Hórihorgas Hujákolók, Kalap Jakab, valamit Pál Dénes énekes is vendégszerepelt, de a helyi civil szervezetek is bemutatkoztak saját műsorral. Az Arany Alkony Nyugdíjas Klub énekes előadása és a Kunszállási Önképző Kör zenészei és énekesei is remek produkciót hoztak a nagyközönségnek. A nap folyamán ünnepi testületi ülésre is sor került, ahol kitüntetéseket, elismeréseket adott át Almási Roland Márk polgármester, valamint dr. Czabán Edit képviselő.

A főzőverseny eredményhirdetése után a Faluház színháztermében folytatódott a program, ahol a Miami Társulat Meseautó című színházi előadását tekinthették meg az érdeklődők, majd este zenés, táncos mulatság zárta a programokkal teli napot.

A gyermekeket ugrálóvár, népi játékok, interaktív egészségügyi sátor, Hanga kézműves sátor, arcfestés és Csupaszív Nyuszi is várta, utóbbi ölelésért cserébe ajándékokra beváltható szívecskéket osztogatott nekik. A bátrabbak lovaskocsikázhattak, a legbátrabbak pedig akár egy óriáskígyóval a nyakukban is fotózkodhattak.

A főzőverseny eredményei:

Bográcsos kategóriában
I. Bodor István
II. Törteli Balázs
III. Gyenes Tibor

Street food kategóriában
I. Piti Alex
II. Bertus Tibor
III. Posztós Tamás

Kürtösiné Cseri Márta felajánlásának köszönhetően a különdíjat Kunszállás testvértelepülésének, Agyagfalvának főzőcsapata vihette haza.

Z. A.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!