Sport 2024. szeptember 17. 08:00

Idén is rajthoz álltak futóink Feltrében

Képgaléria
Idén is rajthoz álltak futóink Feltrében
A testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően, több mint húsz éve vesznek részt kiskunfélegyházi sportolók a feltrei futóversenyen, amelyet idén 35. alkalommal szerveztek meg az olasz városban.

Kis Gabriella pedagógus, kapcsolattartó elmondta, hogy nagy öröm, hogy az olasz szervezők minden évben számítanak a félegyházi résztvevőkre, és hogy a Jogging Plus Sportegyesület szinte nélkülözhetetlen ezeken a megmérettetéseken. Hozzátette: Feltre nagyon jó földrajzi elhelyezkedésű település a Dolomitok lábánál, ahol nagyon népszerűek a sportesemények, főleg a kerékpározás és futás tekintetében. Az ott élők szinte minden hétvégén részt vesznek hasonló összejöveteleken, gyakorlatilag a mindennapjaik része.

Az idén 35. alkalommal megszervezett verseny a tűzoltók 10 kilométeres távját is magába foglalja. Itt kezdődött a hosszú évekre visszanyúló kapcsolat, hiszen az első delegációval kiskunfélegyházi tűzoltók utaztak Feltrébe. Ezen kívül az amatőr futóknak is rendelkezésre áll egy szintén 10 kilométeres táv, valamint az egy mérföldes (1600 méteres) megmérettetés a 12-13 éves gyermekeknek. Kiss Gabriella hangsúlyozta, hogy mára már a sporton kívül sok más területen is nagyon jó kapcsolatot ápolnak a testvérvárossal, idén nagy büszkeség, hogy Görög Anita fotográfus városunkról készült képeit is kiállították az olasz városban.

Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke Nemes-Nagy Tiborral vett részt először az eseményen a 2000-es évek elején, mint futó. Már akkor felfigyeltek a gyermektávra és megfogalmazódott benne, hogy milyen jó lenne ide is félegyházi fiatalokat delegálni. Azóta nagyon fontos esemény a sportegyesület életében a feltrei megmérettetés, amelyre minden évben komolyan készülnek, ami szerencsére eredményeiken is megmutatkozik. Nagyon büszke az idei csapatra is, hiszen a 3 lány és 3 fiú összesítése alapján a második helyen végzett a 11-ből, mindössze 23 másodperc különbséggel lemaradva az aranyéremtől.

A csapat tagjai: Szerencsés-Fekete Dávid, Huszár László, Dékány Bence, Ramocsa Zsófia, Volentér Viktória és Bíró Lili.

Ramocsa Zsófia és Volentér Viktória kérdésünkre elmondták, hogy nagyon élvezték a megmérettetést és jövőre szívesen utaznak ki újra a következő versenyre.

A futóverseny 10 kilométeres távjain a Jogging Plus Sportegyesület több tagja is képviselte Kiskunfélegyházát.

Z. A.

Fotó: Görög Anita
                           

Kövessen minket a Facebookon is!