Sport 2024. szeptember 14. 05:00

2024-ben is szárnyal a Koppányok Tűzmadara

Képgaléria
2024-ben is szárnyal a Koppányok Tűzmadara
Ötvenkettedik Tűzmadár versenyét rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület szeptember 8-án, a Kiskunfélegyházi Parkerdőben. Az esemény a verseny a 2024-es Tűzmadár Versenysorozat bajnoki fordulója is volt, ahol kihirdették és díjazták a 2024-es Tűzmadár VS. bajnokait.

A verseny megvalósítását több hetes előkészület előzte meg. Az egyesület vezetője Dinnyés Gyula olyan pályát szeretett volna építeni, ami rendhagyó módon magába foglalja a 3D versenyek, a távcéllövészet és a történelmi íjászversenyek célparkját, örömíjászverseny-hangulatban. A kitűzött cél meg is valósult, a Koppányok csapata teljes erőbedobással állt Gyula mellé és építették meg a versenypályát, ami 35 db 3D állatcélt, több lőlapos pályát, és több célállomáson összesen 3 mozgócélt tartalmazott. A 130 nevezett versenyzőnek igazi kihívás volt a megmérettetés. A távcélon kívül barátságos lőhető távokon, de technikásan elhelyezett célokra kellett lőni, célállomásonként 3 vesszővel.

Az 52. Tűzmadár versenyen Dinnyés Gyula köszöntő szavai után, Kiss Ákos Jenő dalénekes vezetésével elhangzottak a Himnuszok. Ezután Csányi József szavalta el, Kis Mónika, Újraéledt a Tűzmadár című versét. Az elhangzott vers tartalmazott egy röpke utalást a jövőre, hiszen a Koppányok Tűzmadara egyre szélesebbre tárja szárnyait.

„Lehet, hogy Napsólyommal játszik a Tűzmadár,
Vagy farkasokkal járja palotás táncát.
Mint a puszta száraz életvirága,
Szárnyát kitárva röppen új útjára
Turul Koppány bátor Tűzmadárja.”

A szavalat után a Koppány versenyek örökös megnyitója dr. Kapus Krisztián köszöntötte a megjelenteket, és gondolatébresztő beszéde után megnyitotta a versenyt.

A verseny ragyogó napsütésben zajlott, bár erős szél is fújt, de ez csak növelte a kihívást a technikás pályán. Vendégkategóriában fúvócsöves versenyzők is rajthoz állhattak, és mintegy 80%-os eredménnyel teljesítették a kihívást. Rendben zajlott a megmérettetés, bár a szél és a legnagyobb távcél időnként várakozásra késztette a csapatokat, de végül mindegyikük eredményesen zárta a napot.

Az 52. Tűzmadár versenyen a következő Koppány eredmények születtek:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Dongó-Gárgyán Imola 2., Keserű Szilvia 2., Füleki Bianka 3., Kiss Tibor 4., Kövecses Zsuzsanna 6., Szólya Imre 6., Csányi József 8., Szeibert Imre 9., Boldog Bence 9., Kiss János 10., Lovas Ferenc 10., Nagy Zoltán 11., Nyári István 17., Bicskei István 18. helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Tóth Evelin 1., Füleki Nikolett 2., Fekete Boglárka 2., Tamáskovics Gyula 2., Balanyi Sándor 3., Zoboki Csenge 3. zárta a versenyt.

Berebow íjjal: Elekes Lajos 2., Tóth Milán 3., Tóth Mihály 3., Füleki Imre 5. helyezést ért el.

A 2024-es Tűzmadár VS összesített eredmények Bajnoki helyezettjei:

Modern pusztai íjjal: Keserű Szilvia 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., Dongó-Gárgyán Imola 2., Füleki Bianka 3., Szólya Imre 3., Csányi József 4., Kiss Tibor 5., Szeibert Imre 5., Boldog Bence 8., Kiss János 9., Nyári István 9. Bicskei István 10.,  helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Balanyi Sándor 1., Tamáskovics Gyula 1., Füleki Nikolett 2., Fekete Boglárka 2., Zoboki Csenge 3.,

Barebow íjjal: Tóth Milán 1., Tóth Mihály 2. helyen zárta a bajnokságot.

A verseny végén a már megszokott tombolatárgyak kisorsolása, ami mindig nagy izgalmat és rendkívül jó hangulatot teremt zárszóként! Mintegy 40 ajándék talált gazdára.

A verseny mottója:

„Turul Koppány kürtje hív
Újjáéledt a Tűzmadár!
Harcostársam, barátom
Ragadj íjat, repüljön a nyíl!”


Kis Mónika
Koppány íjász

               

Kövessen minket a Facebookon is!