Helyi hírek 2024. szeptember 14. 10:50

34 csapattal elindult a főzőverseny

Képgaléria
34 csapattal elindult a főzőverseny
A „Ki mit tud sütni-főzni libából” főzőverseny a borús, hideg idő ellenére 34 csapat részvételével elindult a könyvtár parkolójában és a Gorkij udvarban. A szervező, Móra Ferenc Művelődési Központ idén lehetőséget adott, hogy otthon készítsék el az ételeket, amellyel 9 csapat élt is. A helyszínen, versenyen kívül az Integrál Zrt. munkatársai is készítenek libaétket, amit a látogatók kóstolhatnak majd a déli órákban.

A hivatalos megnyitóra 9 órakor került sor, amikor Csányiné Pap Andrea, Bede Róbert és Szőke András köszöntötte a megjelenteket. Elmondták, hogy örömükre szolgál, hogy idén is jelen vannak ezen az eseményen és megköszönték a főzőcsapatoknak, hogy a hirtelen érkezett hideg és eső nem tántorította el őket a részvételtől. A zsűrizés kora délután elkezdődik, az eredményhirdetésre 16 órakor kerül sor.

A csapatok idén is hagyományos étkekkel és különlegességekkel is készülnek. Libaragu, zúzapörkölt mellett sülteket is értékelni fognak a szakemberek, a feltálalt ételek íze mellett a tálalás is fontos szempont lesz idén is.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton 
                     

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: XXV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2024