Sport 2024. szeptember 15. 16:00

Testvériesen elosztották a pontokat a bajnoki meccsen

Képgaléria
Testvériesen elosztották a pontokat a bajnoki meccsen
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában két remek csapat találkozott egymással. A Kiskunfélegyháza a Kunbajai SE gárdáját fogadta. Az esős idő nem nyomta rá a bélyegét a találkozóra, mert kiváló mérkőzést láthattak a szurkolók.

Az összecsapás előtt négy pont volt a különbség, a két csapat között, mégpedig a Kunbaja javára. Ők ugyanis az elmúlt három fordulóban hét pontot szereztek. Két győzelmük mellett egy döntetlen volt írható a számlájukra. Érdekes, hogy a három mérkőzés után nem kaptak egyetlen gólt sem, ez pedig a védelmet és a kapust dicséri. Legutóbb, hazai környezetben egy góllal sikerült megverniük a Lajosmizsét.

Ezzel szemben a hazaiaknak, a szintén három mérkőzésükből egyet sikerült megnyerniük, kettőt pedig elveszíteniük. Ettől függetlenül hét alkalommal találtak be az ellenfelük kapujába és négy gólt kaptak. Ők a legutóbbi fordulóban a Hartától kaptak ki.

Nem indult jól a találkozó, már ami az időjárást illeti. Szinte egész nap esett az eső, és ez így volt a mérkőzés alatt is. Ez azonban egyik csapatot sem zavarta. Villámrajtot vett a Kunbaja, mert már a második percben a kiskunfélegyházi kapuba jutott a labda. Baloldali szabadrúgás után a labda átkerült a másik oldalra, onnan pedig középre Susnjarhoz. A kunbajai játékos nem tétovázott és a tizenegyes pont magasságából a jobb alsó sarokba lőtt, 0–1. A korai gól nem szegte kedvét a Kiskunfélegyházának. Megrázták magukat és folyamatosan próbáltak támadásokat szervezni. A 19. percben azonban történt egy olyan esemény, amit sem a játékvezető, sem pedig az asszisztense nem úgy látott, mint ahogyan azt a kunbajai csapat játékosai, vezetése, de még a kiskunfélegyházi nézők közül is néhányan. Akkor ugyanis egy jobboldalról belőtt labda Kanyó János kezére pattant a tizenhatoson belül. Sem Kaszala Mihály játékvezető, sem pedig Kiss László partjelző azonban nem így látta, ezért mehetett is tovább a játék.

Az első félidő további részében többet támadott a hazai csapat, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Kurgyis Kevin előtt adódott ugyan egy százszázalékos ziccer, de azt a játékvezető les címén lefújta. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, de eredménytelenül. Ők sem tudtak helyzeteket kialakítani.

A második játékrészben sem csitult az eső, de ez egyáltalán nem zavarta egyik csapat játékosait sem. Úgy játszottak, mint ha nem is lett volna. A kiskunfélegyháziak úgy jöttek ki a pályára, hogy szeretnének gólt lőni. Ez az 59. percben jött el. Kurgyis Kevin a félpálya közepén kapott labdát, csinált egy fél fordulatot, felnézett, és látta, hogy Glisic kicsit kinn áll a kapujából, és 28 méterről lőtt. A labda a felső kapufát érintve pattant az alapvonalon túlra, 1–1. Továbbra is támadásban maradt a Kiskunfélegyháza, a lehetőségeik is meg voltak, főleg a hosszabbításban. A 91. percben a csereként beállt Erős Gergő kiváló labdát kapott a kunbajai térfél közepén. Kihasználta gyorsaságát, közelről lőtt is, de Glisic szögletre tudta ütni a játékszert. A sarokpontról berúgott labdát Oldal a kapu mellé fejelte. Meg volt tehát a lehetőség a győztes gól megszerzésére a Kiskunfélegyházának, de ezzel nem tudtak élni. Az eredmény végül is igazságos.

Tóth István: – Úgy gondolom, hogy az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. Sajnos volt egy késői ébredésünk a mérkőzés elején, amit cipeltünk elég sokáig. Meg voltak a lehetőségeink már az első félidőben is az egyenlítésre, de sajnos nem sikerül. A második játékrészben még nagyobb elánnal mentünk bele a támadásokba, változtattunk is felállási formációt, de azzal csak egyenlíteni sikerült. Igaz, a meccslabda ott volt a lábunkon a 91. percben.

Kiskunfélegyháza–Kunbajai SE: 1–1 (0–1)

Kiskunfélegyháza, vezette: Kaszala Mihály (K. Szabó Kristóf, Kiss László).

Kiskunfélegyháza: Cseh – Marsa (Solymosi 74.), Oldal, Nagy V., Kanyó, Urbán, Szabó P., Kőrös, Kurgyis K. (Magony 83.), Huszka (Erős 54.), Tóth B. (Kovács P. 74.).
Megbízott edző: Tóth István.

Kunbaja: Glisic – Kujundzic, Kokljevci (Vujkovic 87.), Ivandekic, Ikotic (Todic 80.), Damjanovic, Susnjar (Sinkovic 46.), Masalusic, Vukoicic, Jovetic, Csorba (Ivanisevic 67.).

Gólszerző: Kurgyis 59., illetve Susnjar 2.
Sárga lap: Huszka 8., Nagy V. 45., Tóth I. 62., illetve Damjanovic 20., Ibandekic 40., Jovetic 89.
                                    

Kövessen minket a Facebookon is!