Helyi hírek 2014. december 31. 16:40 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Segítettek a lerobbant autóbusz utasainak

Képgaléria
Segítettek a lerobbant autóbusz utasainak
Forró teát adtak és a Kiskunfélegyházi Autópálya Alosztály fűtött épületébe szállították a rendőrök a hidegben várakozó 61 külföldit.



Arról értesítették a rendőrséget 2014. december 30-án 11 óra 10 perckor, hogy az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 116-os kilométerszelvénynél műszaki hiba miatt egy szerb autóbusz várakozik a leállósávon.


Mivel a gépjárművet nem sikerült megjavítani és a Szerbiából induló mentesítő járatokra órákat kellett várnia az utasoknak, ezért az egyenruhások a Kiskunfélegyházi Autópálya Alosztály fűtött épületébe szállították a hidegben várakozókat és forró teát biztosítottak számukra.

A Csongrád megyei Röszkei Határátkelőhelyen soron kívül átléptetett mentesítő autóbuszokkal 23 órakor 10 utas Belgrádba, a csoport többi tagja másfél órával később Budapest irányába távozott.

Közben a szerb konzul levélben köszönte meg a hidegben várakozó utasok érdekében tett intézkedéseket. Helena Cvijanovic december 31-én délelőtt, faxon küldött levelében köszönte meg Dávid Károly r. dandártábornok úrnak, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének a bajbajutott utasok és az autóbusz személyzete érdekében tett intézkedéseket.

Kövessen minket a Facebookon is!