Program 2024. szeptember 19. 14:00

Tizedszer is Mezgé Piknik

Tizedszer is Mezgé Piknik
Tizedik alkalommal rendezi meg a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a közkedvelt Mezgé Piknik nevű eseményét az iskola Csongrádi úti tangazdaságában. A lovas, gasztro- és családi napra szeptember 28-án, szombaton, 9 órától várják az érdeklődőket.

Borítókép: archív

Rózsa Pál igazgató elmondta, hogy nagyon nagy öröm számukra, hogy a tíz évvel ezelőtti kis ötlet mára már ilyen nagyszabású eseménnyé nőtte ki magát. A Mezgé Piknik nem csupán a kiskunfélegyházi közönség kedvelt programja, de régiósan, sőt, országos szinten is számon tartott találkozó. A cél a kezdetektől az agrárium, a mezőgazdasági képzés népszerűsítése volt, ahol a család minden tagjának – nagy hangsúlyt fektetve a gyermekekre – kínálnak szórakozási lehetőséget.



A gyermekek olyan állatokat ismerhetnek meg és kerülhetnek kapcsolatba a piknikek alkalmával, amelyekkel városi körülmények között nagyon ritkán. Lovak, szarvasmarhák, sertések, juhok, nyulak képezik az iskola állományát, róluk információkat kaphatnak, sőt, állatsimogatás is lehetséges, ami a gyermekek egyik kedvenc programja a Mezgé Pikniken. Az igazgató hangsúlyozta, hogy idén két – a tangazdaságban új – szarvasmarha fajtát is lehetőségük lesz bemutatni: a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központ jóvoltából borzderes és mokány fajtákkal ismerkedhetnek a látogatók.



Az eseményen a megszokott programelemek is helyet kapnak: istállókiállítás, traktoros felvonulás és verseny, futóesemény, kutyaszépségverseny, magyar kutyafajták bemutatója, gyermeklovagoltatás, autós-motoros szimulátorok, kézműves foglalkozások.



Az ételkínálat is „mezgés” lesz: ebédre marhapörkölt készül, valamint a népszerű Mezgé Burger is elérhető lesz ezen a napon. Mindezek mellett a húsipari tanüzem termékeinek árusítása, kézműves élelmiszerek vására és büfé is várja az éhes látogatókat.



Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!