Sport 2024. szeptember 23. 14:00

Szőnyegen és táncban is helytálltak a félegyházi birkózók

Képgaléria
Szőnyegen és táncban is helytálltak a félegyházi birkózók
Az elmúlt hétvégén a félegyházi birkózók számos helyszínen értek el sikereket, hazai és nemzetközi porondon egyaránt.

A Kötöttfogású U15-ös Diákolimpiai Bajnokságon Csongrádon három versenyző lépett szőnyegre, mindhárman bronzérmet nyertek: Hideg Balázs az 57 kilogrammos, Tapodi Norbert a 75 kilogrammos, míg Szécsényi Kornél a nehézsúlyú kategóriában végzett a dobogón. Szlovákiában, Nagymegyeren. tíz ország versenyzett, két félegyházi akadémista a 92 kilogrammosok között indult: Bátyai Dorián ezüstérmet szerzett, míg Bárány-Almási Tamás a negyedik helyen zárta a versenyt.

Vasárnap Kiskunhalason rendezték a Veterán Országos Bajnokságot, ahol a Kiskunfélegyházi BSE színeiben két Szászrégeni kiválóság is megmutatta tudását. Az egyikük Peres Miklós, aki a csapat edzője és Biblia Róbert nevelőedzője, a másik pedig barátja és sporttársa, a magyar állampolgár Podar Cosmin Horatiu. Mindketten diadalmaskodtak a saját kategóriájukban.

A félegyházai "A" kategóriás nemzetközi bíró, Palásti Tibor Bukarestben egy jelentős nemzetközi U23-as versenyen látta el a versenyelnöki feladatokat, és munkájáért különdíjat kapott.

Bár nem sporthír, de a szombaton megrendezett szüreti felvonuláson és bálon a tánccsoportban többségében birkózók léptek fel. Már több évtizede bevonja a sportoló fiatalokat a rendezvény szervezője – tudtuk meg Ván Jenőtől.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!