Sport 2024. szeptember 24. 08:00

Könnyű győzelmet aratott a Kalocsa a Félegyháza felett

Könnyű győzelmet aratott a Kalocsa a Félegyháza felett
Kiskunfélegyháza vármegyei első osztályú csapata az Anda Kalocsa FC otthonába utazott az ötödik fordulóban. A céljuk a három pont megszerzése volt, de ezt nem tudták teljesíteni.

A hazaiaknál nyáron edzőváltás történt: Kohány Balázs helyét Vaskó József foglalta el a kispadon. A csapat eddig nem azt az eredményt hozta, amit a szurkolók vártak, ugyanis a találkozó előtt lejátszott négy bajnoki mérkőzésük közül egyszer sem sikerült győzniük. Két alkalommal döntetlent játszottak, kétszer pedig vereséget szenvedtek. Ez mindössze négy pontot jelentett, így a tabella tizennegyedik helyén álltak. Mindezek alapján úgy tűnt, hogy a Kiskunfélegyháza, ha nem is könnyű, de eredményes mérkőzésre számíthat – ám nem így történt.

Az első félidőben még tartotta magát a Kiskunfélegyháza, de a hazaiak Erdélyi révén megszerezték a vezetést. A második félidő elején Erdélyi ismét betalált. Később Bordának is sikerült Cseh Balázs hálójába juttatnia a labdát. Ekkor már úgy tűnt, hogy a mérkőzés eldőlt, de Oldal Tibornak sikerült szépítenie. Felcsillant a remény, hogy talán egy pontot még megszerezhetnek, de ez az esély hamar elúszott: öt perccel a félegyházi gól után Matos ismét háromra növelte a hazaiak előnyét. A hátralévő időben már nem esett több gól, így Kiskunfélegyháza pont nélkül zárta a fordulót.

– A meccset befolyásolták a rögzített szituációk. Sajnos nem ez az első alkalom a szezonban, hogy kritikán alul reagálunk ezekre a helyzetekre. Ezen mindenképpen javítanunk kell a jövőben, mert komoly fizikai és mentális hátrányba kerülünk miatta, nem először. Volt egy olyan periódusa a találkozónak, amikor vissza tudtunk volna jönni a meccsbe, de sajnos egyéni rossz döntés miatt a Kalocsa jobban jött ki a helyzetből. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, még ilyen arányban is – mondta el Némedi Norbert, a kiskunfélegyházi csapat vezetőedzője.

Anda Kalocsa FC–Kiskunfélegyháza 4–1 (1–0)

Kalocsa, vezette:
Rabi József Zsolt (K. Szabó Kristóf, Borbényi Bálint).

Kalocsa: Vatai – Rideg, Erdélyi, Székely (Monori 84.), Farkas Z. (Katus 89.), Markó (Matos 78.), Polyák, Tóth L., Borda (Bányai 86.), Török, Tamás B.
Vezetőedző: Vaskó József

Kiskunfélegyháza: Cseh – Erős (Bíbok 81.), Oldal, Nagy V., Kanyó, Urbán, Szabó P., Kőrös (Magony 73.), Kurgyis K. (Szabó D. 60.), Huszka (Marsa 73.), Solymosi (Kovács P. 60.)
Vezetőedző: Némedi Norbert

Gólszerzők: Erdélyi 36., 50., Borda 75., Matos 80., illetve Oldal 73.
Sárga lap: Tóth 16., Tamás 19., Rideg 59., Bányai 90., illetve Erős 6., Nagy V. 78.

Fotó: Archív
 

Kövessen minket a Facebookon is!