Helyi hírek 2024. szeptember 24. 12:00

Mintegy 1000 gyerek vett részt az Autómentes napon

Képgaléria
Mintegy 1000 gyerek vett részt az Autómentes napon
A kellemes szeptember végi időjárás is hozzájárult a szeptember 23-án tartott Autómentes nap sikeréhez, amin hozzávetőlegesen 1000 gyermek vett részt. Az esemény helyszíne a Hősök parkja és a városi sportcsarnok parkolója volt, ahol óvodásokat és általános iskolásokat vártak a szervezők, számos interaktív programmal és meglepetéssel.

Az Autómentes napot Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Tourinform iroda, a Süveges Képző- és Vizsgaközpont, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár közösen szervezte meg.

Bajzák Andrea ifjúsági referens így foglalta össze a nap eseményeit:

– A kellemes időjárásnak köszönhetően körülbelül 1000 gyermek vett részt a délelőtti és délutáni programokon. Délelőtt az óvodásokat és az alsósokat láttuk vendégül, míg délután a 3-8 osztályosok élvezhették a változatos programokat. A legnépszerűbb foglalkozások közé tartozott a KRESZ park, a gokartok és a biciklizés, de a gyerekek nagyon élvezték a kézműves tevékenységeket és a könyvtár „Közlekedj okosan!” foglalkozását is. A délután folyamán a városi sportcsarnok parkolójában az általános iskolák 3-8. osztályos tanulói vehettek részt további izgalmas programokon. A legnagyobb érdeklődést a szekszárdi Kalandozó Park gokartjai és járgányai keltették, ahol a gyerekek igazi versenyhangulatban próbálhatták ki magukat. Ezen felül az általános iskolák 4-8 osztályos diákjai számára lehetőséget kínáltunk belvárosi kerékpáros túrára is. Ezen előzetes egyeztetés alapján tudtak a gyerekek részt venni. A túrákat KRESZ oktatással egybekötve Süveges Sándor és Fekete-Setény Tamara vezették.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!